Ce Ne Așteaptă După Episodul De Iarnă Autentică. Când Se încălzește Vremea

Vremea se încălzește din nou după episodul de iarnă autentică. Meteorologii anunță că în weekend se întoarce primăvara. După valul de ploi și temperaturi scăzute, ne bucurăm iar de zile frumoase. „Duminică ne așteptăm chiar la 16-17 grade Celsius, prin partea de vest a țării”, a spus Mihai Huştiu, meteorolog ANM, miercuri, la Antena 3 CNN.

În Capitală vor fi ploi slabe, pe parcursul zilei, dar și vânt, care va amplifica senzația de rece, iar joi se vor înregistra cel mult 7-9 grade Celsius. „În București, vineri vor fi cel mult 10 grade, urmând ca în weekend vremea să se amelioreze, să devină în general frumoasă, iar temperaturile vor marca o creștere. Duminică ne așteptăm chiar la 16-17 grade, prin partea de vest a țării”, a explicat meteorologul Mihai Huştiu.

Ploi și ninsori în toată țara

Până joi, la ora 20.00, se află în vigoare o avertizare de vreme rea. Conform meteorologilor, în intervalul menționat, temporar vor fi precipitații, local moderate cantitativ, în Banat, Crișana, Transilvania,
Oltenia și vestul Moldovei. Mai ales în zonele deluroase și montane se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp și izolat peste 20 l/mp.

Vor fi ploi, iar pe parcursul nopții, în Transilvania și Subcarpații Moldovei vor fi precipitații mixte. La munte vor predomina treptat ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

„Ne așteptăm ca temperaturile să fie mai coborâte, dar apropiate de cele obișnuite, specifice acestei perioade. Dacă până acum ne-am bucurat de o vreme destul de caldă, chiar și astăzi, de temperaturi de până la 16 grade, iată că joi și vineri avem parte de un regim termic destul de apropiat de normal. Acest lucru înseamnă că nu mai depășim 10 grade pe nicăieri prin țară, poate 10-11 grade prin partea de nord-vest”, a precizat meteorologul.


Publicat

în

de către

Etichete: