Ce salariu primește, lunar, o farmacistă de la Catena. Puțini ar crede că atât câștigă

Salariul primit de o farmacistă angajată la Catena va lua în surprindere pe mulți. În timp ce unii cred că meseria de farmacist și asistent de farmacie sunt foarte bănoase, realitatea este, de fapt, alta.

Un salariu motivant este dorința pe care cu toții o avem, însă angajatorii nu își pemrit, de multe ori, să ne ofere atât de mult. Salariul primit de o farmacistă de la Catena este îngrijorător de mic, în ciuda credinței populare. Potrivit unei platforme dedicate, lanțul de farmacii Catena oferă, în medie, 3.000 de lei pe lună pentru un angajat full-time, dar în unele condiții doar.

Cât primește ca salariu o farmacistă de la Catena

Deși să fii farmacist este destul de greu, având în vedere multitudinea de cunoștințe medicale imperior necesare pentru această meserie, venitul unui angajat într-o farmacie din lanțul Catena nu este deloc măgulitor, ci ba din contră. În medie, se oferă suma de 3.000 de lei lunar, alături de bonuri valorice de 300 de lei, potrivit undelucram.ro.

Abia după 7 ani de experiență, Catena oferă 4.500 de lei ca salariu lunar. În ambele cazuri, salariul poate crește, dar tot în funcție de experiență. În calitate de asistent-farmacist, un tânăr cu minim 3 ani experiență va primi aproximativ 2.200 de lei, plus cei 300 de lei în tichete de masă.

Pe lângă salariu, marile lanțuri de farmacii mai oferă și alte beneficii: card de angajat, tichete de masă, abonament de sănătate la o clinică privată, tichete cadou de Paște și Crăciun, bonus de performanță, traininguri, abonamente, ajutor financiar în caz de relocare dar și posibilitatea de a avansa în carieră.

La Dr. Max, un farmacist cu mai puțin de un an experiență primește, la o farmacie în București, 3.700 de lei net lunar, dar și tichete de masă în valoare de 600 de lei pe lună. Punând în balanţă stersul ,volumul de muncă şi responsabilitatea, salariile primite nu sunt deloc mari, aşa cum ar crede mare parte dintre români.

Raportarea la aceste sume se face, însă, ţinând cont de faptul că volumul de muncă este unul foarte mare, în ambele cazuri, iar responsabilitățile sunt și ele mari. Cei care doresc să devină farmaciști, trebuie să studieze Facultatea de Farmacie, care cuprinde programe de licență, masterat, doctorat rezidențiat și formare profesională continuă.


Publicat

în

de către

Etichete: