Ce se intampla cu cei care mor in Postul Craciunului: Sufletul lor se duce direct in Rai!

Un preot spunea ca sufletul celor care se sting in postul Craciunului, trece dincolo usor si ajunge direct in Cerurile Raiului fara sa treaca nicio vama. De asemenea, in credinta populara se mai crede ca “cerurile sunt deschise pana dupa Boboteaza”.

Se mai spus ca in postul Craciunului mor doar oamenii buni, desavarsiti si fara de vina.

Biserica Ortodoxa invata ca moartea este “despartirea sufletului de trup”; odata aceasta despartire savarsita, trupul este dat pamantului si putrezeste. Asadar, ultima menire a omului pe pamant este moartea, despre care Sfanta Scriptura marturiseste astfel: “Si se va intoarce tarana in pamant, de unde s-a luat, si duhul se va intoarce la Dumnezeu, la Cel ce l-a dat pe el” (Eccl.12,7).

Moartea il rapeste pe om cand a ajuns la termenul predestinat de judecata lui Dumnezeu pentru indeplinirea rostului ce-i este impus. Acest termen acordat omului contine – prin prevederea dumnezeiasca – tot ce este folositor omului; deci moartea este de folos omului. 

Parintele Cleopa Ilie de la Manastirea Sihastria ne dezvaluie ce se intampla cu omul daca moare fara lumanare.

”Daca moare omul fara lumanare nu-i nimica. Lumanarea este numai un simbol. Auzi ce spune Mantuitorul in Evanghelie, ca sa arate care-i lumanarea noastra: Asa sa lumineze lumina voastra inaintea oamenilor- si apoi arata care-i lumina- ca, vazand oamenii faptele cele bune ale voastre, sa-L slaveasca pe Tatal vostru Care este in ceruri.Un om, crestin bun in sat la voi, care nu injura, nu fura, nu fumeaza, duce viata curata cu sotia, posteste toate sfintele posturi, lunea, miercurea si vinerea; merge la biserica regulat, creste copiii in frica Domnului, acela este o lumina pentru tot satul.”


Publicat

în

de către

Etichete: