Ce se întâmplă cu organismul dacă mănânci nuci în fiecare zi?

O mână de nuci pe care le adaugi în iaurt nu numai că va îmbunătăți gustul, dar va crește și sațietatea

Faptul că nucile sunt foarte sănătoase a fost de multă vreme un fapt dovedit. Dar care sunt exact beneficiile pe care le oferă pentru sănătate și ce se va întâmpla cu organismul dacă le consumi în fiecare zi? Eat This, Not That scrie despre asta.

Nucile îmbogățesc organismul cu antioxidanți

Gustarea cu nuci oferă corpului tău un impuls antioxidant.

„De fapt, capacitatea antioxidantă a fisticului rivalizează cu cea a alimentelor populare bogate în antioxidanți, inclusiv afine, rodii, cireșe și vin roșu”, spune nutriționistul Lauren Manaker.

Ea adaugă că alimentele bogate în antioxidanți pot ajuta la protejarea celulelor sănătoase de daunele radicalilor liberi din organism.

Oferă nutrienți

Pentru mulți oameni, adăugarea de nuci în dieta lor zilnică îi va ajuta să obțină nutrienții de care au nevoie.

Într-un studiu publicat în Nutrients, cercetătorii au examinat că înlocuirea cărnii cu nuci a îmbunătățit profilul nutrițional general, inclusiv creșteri ale acizilor grași omega-3, fibre și mai multe vitamine și minerale, cu reduceri semnificative ale colesterolului și vitaminei B12.

Pentru un efect pozitiv, este suficient să înlocuiți doar 15% din carnea consumată cu nuci.

Îmbunătățiți sănătatea creierului

Consumul regulat de nuci îmbunătățește sănătatea creierului și poate reduce riscul de declin cognitiv.

Nucile sunt bune pentru sănătatea creierului, deoarece sunt bogate în nutrienți esențiali, cum ar fi acizii grași omega-3, antioxidanți și vitamina E, care pot ajuta la protejarea celulelor creierului de stresul oxidativ și inflamație.

Nucile sunt o sursă bună de diverse minerale, cum ar fi magneziu și zinc, care joacă un rol important în funcția cognitivă și memorie.

Toate nucile au niveluri diferite ale acestor nutrienți. De exemplu, nucile au cea mai mare concentrație de acizi grași omega-3, în timp ce migdalele și nucile braziliene conțin cele mai mari cantități de vitamina E.

Nucile vă îmbunătățesc starea de spirit

Studiile au arătat că o porție de nuci pe zi ameliorează semnificativ depresia.

Acest lucru se poate explica prin faptul că profilul de aminoacizi al nucilor este benefic pentru creier, iar acizii grași omega-3, care sunt neuroprotectori, sunt și ei foarte importanți pentru sănătate.

Face mâncărurile mai satisfăcătoare

Adăugarea unui pumn de nuci la iaurt nu numai că va îmbunătăți gustul, dar va crește și sațietatea prin îmbogățirea mesei cu fibre, grăsimi sănătoase și proteine.

Sațietatea este o măsură a cât timp rămâi sătul după masă și este afectată de modificările hormonale și ale glicemiei după masă. Cheia alimentelor satisfăcătoare sunt fibrele, grăsimile și proteinele. În ciuda dimensiunilor reduse, nucile au o valoare nutritivă enormă deoarece conțin toate cele trei componente: grăsimi, fibre și proteine.


Publicat

în

de către

Etichete: