CEAIUL miraculos care te vindecă de aproape orice boală. Mihaela Bilic spune că face adevărate minuni

Reputatul medic nutriționist Mihaela Bilic vorbește, într-o postare pe Instagram, despre ceaiul miraculos care te vindecă de aproape orice boală.

Face adevărate minuni, iar cei care îl beau spun că se simt extraordinar.

Și, pe deasupra, ingredientul din care se prepară acest ceai nu este deloc costisitor.

Mihaela Bilic: „În caz de răceală, indigestie, insomnie…”

Mihaela Bilic a dezvăluit unul dintre cele mai importante remedii împotriva răcelii pe timp de iarnă. Dar e mai mult de atât, ajută și la insomnie, și în caz de indigestie.

Ceaiul-minune era cunoscut de bunicii noștri, care îl foloseau în orice problemă de sănătate.

„Ceaiul de mușețel, un remediu vechi de când lumea.

Toate bunicile apelau la ceaiul de mușețel într-un mod firesc și spontan în caz de răceală, indigestie, insomnie sau orice alt rău, cât de mic.

Nu era casă din care să lipsească punga cu inflorescențe de mușețel, strânse de cu vară și uscate apoi pe hârtie de ziar.

Nu cerea nimeni dovezile științifice care să confirme beneficiile mușețelului, îți beai în liniște ceaiul aromat, îndulcit cu un pic de miere, și deja te simțeai mai bine.

Am uitat sau am pierdut din vedere lucrurile simple, care ne fac bine garantat.

Iar o cană de ceai cald într-o seară de iarnă este un exemplu clar că fericirea vine din lucrurile mici”, a scris pe Instagram Mihaela Bilic, medic nutriționist.

Mihaela Bilic spune care sunt alimentele bogate în fibre

Dacă vorbim despre alimente bogate în fibre, „spui fasole și ciocolată”, ne mai spune Mihaela Bilic.

„Primul produs la care ne gândim când vine vorba de fibre sunt cerealele integrale. Pâine neagră, fulgi de ovăz, paste integrale sau biscuiți digestivi sunt alimente bogate în fibre.

Dar e vorba de fibre insolubile, care sunt agresive și dure, ele pot irita tubul digestiv dacă sunt consumate în cantitate mare”, a scris pe Facebook Mihaela Bilic.

„Care sunt produsele care au un raport optim fibre solubile/fibre insolubile?

Fasolea se află pe primul loc într-un top al produselor bogate în fibre. Legumele boabe de tip fasole, mazăre linte, năut, soia trebuie incluse în dietă de minim două ori/ săptămână.

Para e un fruct de sezon și ocupă poziția 3 în top, întrecând mărul la capitolul fibre. Pe locul 6 este avocado, iar pe locul 10 migdalele – atenție la cantitate! Pe locul 7 sunt prunele uscate, ca să nu uitați de ele la iarnă” – Mihaela Bilic


Publicat

în

de către

Etichete: