Cine l-ar fi ucis pe șoferul român din Londra. Principalul suspect a fost arestat

Un adolescent este principalul suspect în cazul uciderii românului care făcea curse la cerere în Londra. Poliţiştii britanici l-au arestat și audiat toată noaptea. Are 15 ani și încă nu se știe dacă a acționat singur sau au existat complici.

Mara, logodnica românului ucis la Londra: “Sper să avem dreptul, măcar, să îl vedem, să ne uităm în ochii lui şi să-i punem întrebarea, la judecată: De ce? Vreau să mă uit în ochii lui şi să-l văd şi să-l pot întreba: De ce?”

Mara duce cu ea un destin pe care nu îl mai poate schimba. L-a pierdut pe cel cu care visa să aibă un copil, cât mai curând. Gabriel Bringye era plecat de 12 ani în Anglia. De aproape 5 ani se apucase de taximetrie.

Știa că este o meserie solicitantă, dar strângea din dinţi ca să pună bani deoparte pentru nuntă. Miercuri seară, bărbatul de 37 de ani a fost găsit înjunghiat pe o străduţă întunecată, dintr-un cartier mărginaş al capitalei britanice.

Un șofer de autobuz a dat alarma. După două zile de aşteptare şi incertitudini, Poliţia Metropolitană a comunicat familiei românului că au reţinut un suspect. La câteva sute de metri de locul faptei, echipele de criminalșiti au descoperit unul dintre cele două telefoane ale victimei.

Renata, sora taximetristului ucis la Londra: “Gabriel avea mereu două telefoane la el: unul cu care vorbea cu noi şi unul cu care muncea. Unul a fost în maşină şi al doilea a fost găsit, să zic, la 500 de metri mai încolo, pe acea stradă. Ce cred eu, da, ar fi vrut să fure telefonul. S-a speriat, sigur, l-a înjunghiat şi a vrut să fugă cu telefonul şi, posibil, după aia a realizat şi a aruncat telefonul, să nu aibă dovezi, să nu îl găsească, sau ceva.”

Mara: “Este dureros să auzi că e posibil ca un copil de 15 ani să fi făcut asta. În acelaşi timp, parcă, totuşi, ne simţim bine că a fost prins. A fost pus sub acuzare, deci au probe clare ca el a fost. Ceea ce nu se ştie încă, urmează să se investigheze dacă a fost singur sau nu.”

Poliţia britanică nu a făcut publice detalii din anchetă. Nici măcar mobilul crimei.

Părinții lui Gabriel se pregătesc să plece din Oradea către Regatul Unit. Vor să fie alături de fiică şi de partenera tânărului, înainte de aducerea în țară a trupului acestuia. Peste o săptămână ar fi fost ziua lui.

Moartea românului ilustrează, încă o dată, problemă majoră pe care o au forțele de ordine din Londra cu violențele de acest gen. Este cel de-al 12-lea atac în urma căruia victima înjunghiată își pierde viața de la începutul anului.