Cine sunt românii care vor primi 750 de lei de la stat anul acesta. Care sunt condițiile

Primăvara acestui an vine cu vești bune pentru unii dintre români. Aceștia ar putea primi 750 de lei din partea statului în cazul în care îndeplinesc anumite condiții.

Un nou program a fost introdus de autorități pentru a veni în sprijinul persoanelor care se descurcă greu în această perioadă dificilă din punct de vedere financiar.

De altfel, în ultimii ani, mai ales de la începutul pandemiei de COVID-19, statul român, cu ajutorul autorităților de la Bruxelles, a venit cu programe de sprijin pentru persoanele din medii defavorizate. Astfel, au fost oferite vouchere pentru procurarea de produse alimentare, vouchere pentru achitarea facturilor pentru energie etc.

De această dată vorbim despre Legea 428 din 29 decembrie 2023, care prevede un ajutor financiar din partea statului pentru persoanele care doresc să își monteze repartitoare.

Suma de 750 de lei va fi acordată per gospodărie, iar solicitanții vor putea intra în posesia ei pe baza unui card de enegie, care va ajunge la beneficiari prin Poșta Română, arată Antena3.

Categoriile de persoane care vor beneficia de aceste ajutoare sunt următoarele:

pensionarii cu vârsta de 60 de ani și peste, cu venituri lunare de până la 2.000 lei, și pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă, cu aceeași limită de venit;

persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare sub pragul de 2.000 lei;

familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr. 277/2010;familiile și persoanele singure care primesc ajutor social, în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

De asemenea, este important de precizat că, în cazul în care o persoană se încadrează în mai multe dintre aceste categorii, suma de bani va fi acordată doar pentru o singură categorie, la alegere. Subvenția primită poate fi, de asemenea, utilizată parțial și la plata facturilor de energie.

Românii care vor primi lunar 500 de lei de la stat în 2024

Ministerul Muncii a inclus în venitul minim de incluziune două tipuri de venituri pentru persoanele din categoriile defavorizate.

Venitul minim de incluziune, în valoare de 500 de lei lunar, înlocuiește, de la 1 ianuarie, toate celelalte venituri garantate de stat acordate până acum și poate fi solicitat de toate persoanele care sunt eligibile pentru venitul minim garantat și alocația pentru sprijinirea familiei acordate în prezent.


Publicat

în

de către

Etichete: