Cine sunt românii cărora pensia le va crește cu 75% ”Fiecare român va primi noile taloane de pensie” Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii

Vești bune pentru seniori. Unele pensii vor fi majorate chiar și cu 75 % pentru unii români cu un stagiu de cotizare de 35 de ani.

Ministrul Muncii a făcut anunțul mult așteptat.

Un român cu un stagiu de cotizare de 35 de ani ar putea beneficia de o pensie mai mare cu 75%. Anunțul a fost făcut de Simona Bucura Oprescu.

Pensiile românilor ar putea crește și cu 75%

Guvernul a stabilit faptul că toate pensiile românilor vor fi recalculate, urmând ca în anul 2024 acestea să crească în două etape. Ministrul Muncii a anunțat faptul că unele pensii ar putea crește și cu 75%, lucru ce se va întâmpla în cazul românilor care au muncit 35 de ani pe salariul minim.

De exemplu, un român care a lucrat timp de 35 de ani pe salariul minim, acum beneficiază de o pensie lunară în valoare de 1.125 de lei. După recalculare, pensia acestuia ar urma să ajungă la suma de aproape 2.000 de lei.

„Până la 1 septembrie, toate pensiile românilor vor fi recalculate și, începând cu luna septembrie, fiecare român va primi noile taloane de pensie.

Ca urmare a acestei recalculări veți constata că, inclusiv românii care se află în indemnizația minimă socială de 1125 de lei, vor avea pensii esențial mai mari ”, a spus Simona Bucura Oprescu.

Pensiile vor crește de două ori în anul 2024

Anunțul făcut de Marcel Ciolacu bucură milioane de pensionari. Premierul României susține că pensiile vor crește pe data de 1 ianuarie 2024 cu 13,8%, iar pe data de 1 septembrie 2024 conform noii legi a pensiilor.

Acest lucru ar urma să soluționeze inechitățile.
” Pensiile vor crește de două ori anul următor! La 1 ianuarie cu 13.8% și la 1 septembrie prin aplicarea noii legi a pensiilor, care va elimina inechitățile. Pensii egale, pentru muncă și contribuții egale. Acesta este principiul de bază pe care l-am stabilit astăzi în Coaliție pentru noua lege a pensiilor ”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu susține că toată lumea va beneficia de mărirea pensiei la data de 1 ianuarie 2024, majorarea ce avea loc conform ratei inflației. Cea de a doua majorare va avea ca scop soluționarea inechităților din sistemul de pensii.

Pensiile seniorilor vor fi mărite în raport cu rata inflației, iar de la data de 1 ianuarie 2024 valoarea punctului de pensie va crește cu 240 de lei.


Publicat

în

de către

Etichete: