Cum să faci ouă ochiuri la microunde în doar 1 minut. Fără să murdărești tigaia și cu foarte puțin ulei

Trebuie să recunoaștem că oul este unul dintre cele mai consumate alimente din lume și, de asemenea, unul dintre cele mai hrănitoare.

Nu lipsește din dieta zilnică a multor persoane și conferă nutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului. Puțini știu, însă există multe moduri de a pregăti ouăle și există și un truc pentru a le pregăti în cuptorul cu microunde. Iată trucul de care nu aveai habar!

Ouăle sunt bogate în proteine de înaltă calitate, oferind toți aminoacizii esențiali cruciali pentru repararea și creșterea mușchilor. Datorită nutrienților lor diverși, ouăle contribuie în mod semnificativ la o dietă echilibrată și hrănitoare.

Când vine vorba de prepararea rețetelor cu ouă, există două feluri de mâncare care sunt populare în întreaga lume, și anume ouă fierte și omletă.

Ouă ochiuri la microunde în doar 1 minut

Rețeta de ouă ochiuri la microunde este una ușoară. Noi îți oferim, în următoarele rânduri ale articolului, toate detaliile despre cea mai inedită metodă după care poți găti oul.

Ingrediente

– un ou;

– un strop de ulei de măsline extravirgin;

– un recipient pentru microunde;

– o farfurie pentru microunde;

– sare.

Modul de preparare

Ei bine, pentru a face această rețetă se începe prima dată prin a unge fundul recipientului cu puțin ulei de măsline extravirgin.

Apoi, urmează pasul în care vei sparge oul și se pune în recipient. Separat, după aceea, se condimentează apoi cu sare și se acoperă cu farfuria, lăsând o fantă mică prin care poate trece aer pentru a preveni explozia gălbenușului de ou.

Mai rămâne doar să pui în cuptorul cu microunde setat la 600W putere și va fi gata în scurt timp.

Ce proprietăți deține oului

Amintim că oul este printre cele mai consumate alimente, dar și extrem de delicate. Nutriționiștii susțin că acest aliment este extrem de ideal atunci când ai o dietă în care îți numeri caloriile.

Mai mult decât atât, acest aliment este o bună sursă de proteine, dar conține și vitamine și minerale.


Publicat

în

de către

Etichete: