Cutremur cu magnitudinea 6,3, marți. În ce zonă s-a produs seismul

Un seism cu magnitudinea 6,3 s-a produs, marţi, în largul arhipelagului Vanuatu, în Oceanul Pacific, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), fără a fi emisă alertă de tsunami, transmite AFP.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 37 de kilometri, la o distanţă de 44 de kilometri sud-vest de capitala Port Vila, la ora locală 01:33 (14:33 GMT), a indicat USGS, care a anunţat iniţial magnitudinea 6,5.

Centrul German de Cercetare în Geoştiinţe (GFZ), citat de Reuters, a anunţat că seismul a avut magnitudinea 6,4.

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a anunţat că nu a fost emisă o alertă în urma cutremurului şi că nu au fost raportate pagube materiale imediate.

Seismele sunt frecvente în Vanuatu. Acest arhipelag cu 320.000 de locuitori este situat pe „Cercul de Foc” al Pacificului, o zonă cu activitate seismică şi vulcanică intensă, care se întinde din Japonia până în bazinul Pacificului, trecând prin Asia de Sud-Est.

Un cutremur cu magnitudinea 7,1 a lovit sudul Vanuatu în decembrie, fără a provoca un tsunami sau pagube.

Vanuatu se numără printre ţările cele mai vulnerabile la dezastrele naturale, precum cutremure, pagube provocate de furtuni, inundaţii şi tsunami, potrivit raportului anual Global Risks Report.


Publicat

în

de către

Etichete: