Cutremur în România! Ce magnitudine a înregistrat seismul

Un cutremur a lovit România, stârnind îngrijorare în rândul locuitorilor. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a raportat magnitudinea acestui eveniment seismic, aducând informații relevante privind intensitatea și zonele afectate.Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 a fost înregistrat joi seară în România, având epicentrul în județul Ialomița, la o adâncime de 15 kilometri, conform datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremur în România

Seismul a avut loc la ora 21:31 și a fost resimțit în zona din jurul epicentrului, inclusiv în localitățile situate la aproximativ 50 de kilometri vest de Slobozia și la 50 de kilometri est de București. De asemenea, alte orașe afectate au fost Buzău (la 69 de kilometri sud), Ploiești (la 72 de kilometri sud-est), Giurgiu (la 94 de kilometri nord-est) și Ruse (la 96 de kilometri nord-est).

Trebuie menționat că cel mai semnificativ seism înregistrat în acest an în România a avut loc pe 14 februarie, în județul Gorj, având o magnitudine de 5,7 pe scara Richter și o adâncime de 6,3 kilometri sub suprafața pământului.

Două cutremure în aceeași zi, în luna noiembrie

Astăzi, în România, a fost înregistrat un fenomen neobișnuit – două cutremure au avut loc în aceeași zi. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a transmis date despre aceste evenimente seismice.

Primul cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Seismul a avut o magnitudine de 3,8 pe scara Richter și a fost resimțit în mai multe orașe din jur. Epicentrul a fost localizat la 52 de kilometri vest de Focșani, 55 de kilometri nord-vest de Buzău, 64 de kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, 71 de kilometri est de Brașov și 82 de kilometri nord-est de Ploiești. Acest eveniment a stârnit îngrijorare în rândul locuitorilor, care sunt obișnuiți cu seismele din această zonă.

Al doilea cutremur a avut o magnitudine mai mică, de 2,5 pe scara Richter, și a fost înregistrat în aceeași regiune din apropierea Vrancei. Chiar dacă magnitudinea a fost mai mică, acest eveniment s-a produs în aceeași zi, ceea ce a generat îngrijorare suplimentară printre oameni.

Seismul s-a produs la 56 kilometri SE de Sfântu-Gheorghe, 57 kilometri NV de Buzău, 58 kilometri E de Brașov, 68 kilometri V de Focșani, 70 kilometri N de Ploiești, 97 kilometri NE de Târgoviște.


Publicat

în

de către

Etichete: