Cutremur puternic, cu magnitudine 5,7, în Iran. Sunt sute de răniţi

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 s-a produs astăzi în nord-vestul Iranului, iar televiziunea de stat și autoritățile medicale din zonă au declarat că cel puțin 276 de persoane au fost rănite.

Epicentrul acestui cutremur a fost în apropierea orașului Hovi din provincia Azerbaidjanul de Vest. Serviciul medical de urgență din Hovi a transmis că „până în prezent au fost rănite 276 de persoane, dintre care 68 au fost internate pentru fracturi minore”. De asemenea, aproximativ 200 de clădiri au fost avariate, se arată într-o estimare preliminară, dată publicităţii în această dimineaţă.

Cutremurul s-a produs la ora 03.21 (ora României) aproximativ 12 kilometri de Hovi, la o adâncime de 10 kilometri, a anunțat Institutul Geologic American.

Centrul German de Cercetare pentru Geoștiințe (GFZ) anunțase anterior că acest cutremur a avut magnitudinea 5,5 şi s-a produs în apropierea graniței dintre Armenia, Azerbaidjan și Iran.

Iranul este situat într-o zonă activă din punct de vedere seismic și a fost zguduită în trecut de multe cutremure catastrofale.

Cel mai devastator cutremur care a lovit țara în istoria recentă a avut loc în 2013, când cel puțin 34.000 de oameni au murit în orașul Bam din sud-estul provinciei Kerman. Seismul a măsurat 6,7 pe scara Richter.


Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns