Doar 4 Măsline înainte de culcare și dimineața vei fi surprins

Măslinele sunt fructul din care provine uleiul de măsline, un ingredient esențial în bucătăria mediteraneană. Acest ulei este cunoscut pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea colesterolului rău, prevenirea aterosclerozei și a trombozei, îmbunătățirea circulației sângelui și prevenirea cancerului.

Aceste beneficii se datorează conținutului bogat de triptofan, magneziu, calciu, vitamina B6, vitamine și minerale, care contribuie la producerea de melatonină – hormonul responsabil de reglarea ritmurilor circadiene și de îmbunătățirea calității somnului.

Unul dintre principalele motive pentru a consuma 4 măsline înainte de culcare este capacitatea lor de a ajuta la reglarea somnului. Magneziul din măsline activează sistemul nervos parasimpatic, care este responsabil de relaxare și oprirea secreției de adrenalină.

De asemenea, calciul reglează neurotransmițătorii și ajută creierul să producă melatonină și renină, doi hormoni care joacă un rol crucial în reglarea somnului.

Pe lângă efectul benefic asupra somnului, consumul de 4 măsline înainte de a merge la culcare poate avea și alte beneficii pentru sănătate. Acestea includ combaterea anemiei, datorită conținutului lor ridicat de fier, care ajută la restabilirea stabilității hemoglobinei din sânge și îmbunătățirea nivelului de energie.

De asemenea, măslinele contribuie la echilibrarea nivelului de colesterol, având un conținut ridicat de grăsimi nesaturate și acizi grași benefici organismului, care previn bolile cardiovasculare.

Stimularea sistemului imunitar este un alt beneficiu al consumului de măsline. Acestea sunt bogate în vitaminele A și C, care ajută la protejarea organismului de daune externe și la îmbunătățirea funcționării celulare. Este recomandat să consumați între 5 și 7 bucăți de măsline pe zi pentru a beneficia de aceste proprietăți antioxidante și imunostimulatoare.

De asemenea, măslinele sunt benefice pentru sistemul digestiv. Datorită conținutului lor ridicat de fibre, aceste fructe contribuie la îmbunătățirea digestiei, curățarea colonului, detoxifierea sistemului digestiv și ameliorarea constipației. Consumul de măsline înainte de mese poate încetini digestia și poate ajuta la controlul greutății.

Nu în ultimul rând, măslinele au și un efect benefic asupra pielii. Antioxidanții și vitaminele E și D pe care le conțin stimulează reînnoirea celulelor pielii, protejează de razele solare și previn apariția ridurilor, lăsând pielea catifelată și luminoasă.

În concluzie, consumul a 4 măsline înainte de a merge la culcare poate aduce multiple beneficii sănătății și stării de bine. De la reglarea somnului la îmbunătățirea digestiei și protejarea pielii, acest fruct sănătos oferă o gamă largă de nutrienți și substanțe benefice pentru organism. Așadar, nu ezitați să includeți măslinele în dieta voastră zilnică pentru a vă bucura de aceste beneficii surprinzătoare.


Publicat

în

de către

Etichete: