Doliu în România. S-a stins și el

A murit Radu Ciuceanu, fost deținut politic şi fondator al AFDPR

Fostul deținut politic Radu Ciuceanu a murit luni, anunță Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului. Ciuceanu, fondator al AFDPR și fondator al Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului, a fost arestat în 1948 și condamnat la 15 ani de temniță grea.

“A decedat astăzi (luni – n.d.), 12 septembrie, fostul deținut politic Radu Ciuceanu”, anunță Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

Radu Ciuceanu s-a născut la 16 aprilie 1928, în Arad. A fost Membru în Mișcarea Națională de Rezistență din Oltenia, condusă de generalul Iancu Carlaonț.

La 18 septembrie 1948 a fost arestat și condamnat la 15 ani de temniță grea. A executat pedeapsa în închisorile Craiova, Pitești, Jilava, Târgșor, Gherla, Dej, Jilava, Văcărești și Poarta Albă și a fost eliberat la 18 septembrie 1963, dar a rămas în atenția Securității.

În 1970 a terminat Facultatea de Istorie a Universității din Bucureşti și a lucrat ca arheolog la Institutul de Arheologie şi mai târziu la Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie al Municipiului Bucureşti.

În 1990 a fost unul dintre fondatorii Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, iar în 1993 a fondat Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului, pe care l-a condus de atunci ca director.


Publicat

în

de către

Etichete: