El este Valentin, tânărul de 38 de ani care s-a stins după ce a intrat cu BMW-ul într-un parapet de pe A1. Doi copilași au rămas fără tată

Tragedie pe Autostrada București – Pitești. Valentin a fost ucis de un parapet și a lăsat în urmă doi copii fără tată

Un individ în vârstă de 38 de ani a lăsat să orfani doi copii în urma unui accident greu de imaginat și fără precedent pe arterele rutiere din România.

Valentin a murit tragic pe A1. Un parapet l-a străpuns

Automobilul condus de Valentin a intrat în coliziune cu un parapet de pe autostrada București – Pitești, una dintre cele mai vechi din țară. Parapetul, care și-a depășit durata de viață, trebuia să ofere protecție șoferului, însă s-a rupt, perforând mașina și chiar corpul conducătorului auto. Autoritățile recunosc că autostrada reprezintă o adevărată capcană mortală.

Imaginile șocante, rare pe autostrăzile din România, constituie o acuzare la adresa autorităților, susțin șoferii care tranzitează zona. Șoferul în vârstă de 38 de ani nu a avut nicio șansă după ce bucata de metal a străpuns mașina de la un capăt la altul.

Potrivit Observator, polițiștii spun că accidentul a survenit deoarece șoferul nu a adaptat viteza la condițiile meteo. Ploua, iar asfaltul era umed. Mașina ar fi intrat în stare de acvaplanare, pierzând controlul volanului și izbindu-se de glisiera care separă cele două sensuri de mers. Placa groasă a perforat mașina dintr-o parte în alta, inclusiv pe cel de la volan, care a decedat pe loc.

Accidentul mortal a fost cauzat de mai mulți factori. Autostrada A1, prima construită în România, nu a fost modernizată complet încă din 1972, anul inaugurării sale.

Acvaplanarea a avut loc din cauza sistemului ineficient de drenare a apei de ploaie. De obicei, apa ar trebui să fie direcționată către șanțurile laterale. Totuși, parapetul vechi a fost factorul determinant.

Autostrada 1, o amenințare la adresa șoferilor

Cea mai veche autostradă din România a devenit o amenințare la fiecare pas. Pe multe tronsoane, balustrada care delimitează sensurile de mers este ruginită sau deformată. După accidente, înlocuirea acesteia durează adesea săptămâni.

De-a lungul kilometrilor, gardurile de protecție de pe marginea drumului sunt și ele distruse, iar animalele sălbatice pot apărea în fața mașinilor în orice moment. Prima bandă de circulație devine, de asemenea, periculoasă pentru șoferi, care trec de la un șanț la altul din cauza deformării asfaltului.

De asemenea, panourile antiorbire sunt rare, ceea ce poate provoca accidente grave atunci când un șofer este orbit de farurile mașinilor din sensul opus în timpul nopții.

Marcajele rutiere lipsesc pe multe porțiuni, iar panourile luminoase de avertizare în caz de accident sau condiții meteo nefavorabile funcționează rar, iar cele tradiționale sunt degradate. Pe lângă asta, între cele două sensuri de mers sunt depozite de pietriș care, aduse de vânt și ploi pe carosabil, distrug parbrizele mașinilor.

Expertiza tehnică a Ministerului Transporturilor arată că jumătate din Autostrada București – Pitești necesită reparații urgente. Autostrada a fost construită pentru o capacitate zilnică de 18.000 de mașini, autostrada București – Pitești este cea mai circulată rută din România, având o medie de 50.000 de mașini pe zi.


Publicat

în

de către

Etichete: