Tichete sociale de 500 de lei pentru elevii din România. Cererile se depun până pe 26 noiembrie 2023

Elevii din România vor beneficia de tichete în valoare de 500 de lei, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. Aceștia trebuie să depună mai întâi o cerere.

Elevii din România vor primi câte 500 de lei sub formă de tichete.

Conform purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, termenul pentru depunerea cererilor pentru tichete educaţionale în valoare de 500 de lei a fost prelungit.

Când trebuie să depună elevii cererile

Potrivit anunțului Guvernului, cererile pentru tichetele de care vor beneficia peste 400.000 de elevi din România pot fi depuse până pe 26 noiembrie.

„S-a aprobat prelungirea perioadei de depunere a cererilor pentru tichete educaţionale până în 26 noiembrie 2023, astfel încât să existe timpul necesar pentru ca toţi părinţii să poată depune cererile de sprijin care au la bază ordonanţa 83 din 2023, adoptată recent de Guvern. Este vorba, concret, despre acea primă de 500 lei per copil pentru achiziţii de rechizite sau alte materiale care vor ajuta copiii să îşi continue în condiţii cât mai bune procesul educaţional”, a transmis Mihai Constantin, potrivit Observator.

La ce vor putea fi utilizați banii

Aproximativ 410.000 de copii, printre care şcolari şi preşcolari vor primi anual un tichet educaţional în valoare de 500 de lei pentru achiziționarea de materiale școlare și îmbrăcăminte.

„Pentru preşcolari, condiţia este ca venitul mediu pe membru de familie să fie 633 de lei, iar pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial 50% din salariul minim brut”, a explicat Adrian Câciu.

Alte ajutoare sociale pentru elevi

Cum anul școlar a început, unele familii cu o situație financiară precară întâmpină probleme în achiziționarea lucrurilor esențiale pentru a-și trimite copilașii la școală.

Astfel, statul român vine în ajutorul acestora cu tichete sociale.

Venitul minim de incluziune și alocația pentru susținerea familiei vor fi aplicate începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Ajutorul pentru familia cu copii presupune susținerea familiilor cu venituri mici, ce au copiii înscriși și care frecventează o formă de învățământ.

De asemenea, alocaţia pentru susţinerea familiei vine în ajutorul românilor cu venituri reduse, dar care cresc și au grijă de copii în vârstă de până la 18 ani.


Publicat

în

de către

Etichete: