Fără telefoane mobile la iarnă. Europa se pregătește pentru întreruperile rețelei mobile

Oficialii din industria telecomunicațiilor spun că se tem că o iarnă severă va pune la încercare infrastructura de telecomunicații a Europei, forțând companiile și guvernele să încerce să atenueze impactul. Pe fondul acestei crize, continentul se pregătește pentru întreruperile rețelei mobile.

Rețelele mobile s-ar putea întrerupe la iarnă

Decizia Rusiei de a opri aprovizionarea cu gaze pe calea cheie de aprovizionare a Europei în urma conflictului din Ucraina a crescut șansele unei penurii de energie electrică. În Franța, de exemplu, situația este agravată de centralele nucleare care se închid pentru întreținere.

Cândva de neconceput, telefoanele mobile s-ar putea „închide” în toată Europa în această iarnă, dacă întreruperea curentului sau raționalizarea energiei distrug anumite componente ale rețelelor mobile din regiune. În prezent, în multe țări europene nu există suficiente sisteme de rezervă pentru a face față întreruperilor de energie electrică, au spus patru directori de telecomunicații și de aceea iau în calcul posibilitatea întreruperilor telefoniei mobile.

În acest caz, țările Uniunii Europene, inclusiv Franța, Suedia și Germania, încearcă să se asigure că telecomunicațiile pot funcționa, chiar dacă întreruperile de curent ajung să epuizeze bateriile de rezervă instalate pe miile de antene celulare răspândite pe teritoriul lor. Europa are aproape jumătate de milion de turnuri de telecomunicații și majoritatea dintre ele au baterii de rezervă care durează aproximativ 30 de minute pentru a rula antenele mobile, scrie Reuters.

Ce măsuri iau statele europene

În Franța, un plan propus de unul dintre distribuitorii de energie electrică, include potențiale întreruperi de curent de până la două ore în cel mai rău scenariu. Întreruperea generală ar afecta doar anumite zone ale țării, prin rotație. Serviciile esențiale precum spitalele, poliția și guvernul nu vor fi afectate.

Companiile de telecomunicații din Suedia și Germania au transmis guvernelor lor că sunt îngrijorate cu privire la potențialele lipsuri de energie electrică, au spus mai multe surse familiare cu problema.

Autoritatea suedeză de reglementare a telecomunicațiilor PTS lucrează cu operatorii de telecomunicații și alte agenții guvernamentale pentru a găsi soluții, iar acestea includ discuții despre ce se va întâmpla dacă energia va fi raționalizată.

PTS finanțează achiziționarea de stații de alimentare transportabile și stații de bază mobile care se conectează la telefoanele mobile pentru a face față întreruperilor mai lungi de curent, a declarat un purtător de cuvânt al PTS.

În Italia, compania de telecomunicații a declarat că dorește ca rețeaua de telefonie mobilă să fie exclusă de la orice întrerupere a energiei electrice sau de economisire a energiei și că va discuta acest lucru cu noul guvern.

Întreruperile de curent cresc probabilitatea ca anumite componente electronice să se defecteze dacă sunt supuse unor întreruperi bruște, a declarat șeful lobby-ului telecomunicațiilor, Massimo Sarmi.

Cum poate fi redus consumul de energie

De asemenea, producătorii de echipamente pentru telecomunicații Nokia și Ericsson lucrează cu operatorii de telefonie mobilă pentru a atenua impactul unei penurii de energie. Operatorii de telecomunicații europeni trebuie să își revizuiască rețelele pentru a reduce consumul de energie suplimentară și pentru a-și moderniza echipamentele utilizând proiecte radio mai eficiente din punct de vedere energetic, au spus cei patru directori de telecomunicații.

Pentru a economisi energie, companiile de telecomunicații folosesc software pentru a optimiza fluxul de trafic, în timp ce operatorii de telecomunicații lucrează, de asemenea, cu guvernele naționale pentru a verifica dacă există planuri de menținere a serviciilor critice.

În Germania, Deutsche Telekom are 33.000 de turnuri radio mobile, iar sistemele sale mobile de alimentare de urgență pot suporta doar un număr mic dintre ele în același timp, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. Deutsche Telekom va folosi sisteme mobile de alimentare de urgență care se bazează în principal pe motorină în cazul unor pene de curent prelungite, se arată în comunicat.

Franţa are aproximativ 62.000 de turnuri mobile, iar industria nu va putea echipa toate antenele cu baterii noi, a declarat preşedintele FFT, Liza Bellulo.


Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns