Fratele Ronei Hartner, detalii de ultimă oră despre starea critică a actriței: „Pot să confirm ce a scris sora ei”

Într-un eveniment tragic care a șocat comunitatea medicală, trei pacienți din Spitalul de Psihiatrie Murgeni și-au pierdut viața, iar alți 20 au acuzat simptome digestive grave după ce au consumat alimente preparate la Mănăstirea Florești. Incidentul a declanșat intervenții repetate ale medicilor de la Ambulanța Vaslui, iar consecințele dramatice au pus sub semnul întrebării siguranța alimentară și practicile medicale.

Într-o zi marcată de tragedie, echipajele de la Ambulanța Vaslui au intervenit de patru ori în Spitalul de Psihiatrie Murgeni. Din păcate, ceea ce au descoperit echipajele acolo a fost de-a dreptul dezolant.

Celulă de criză la Spitalul de Psihiatrie Murgeni

Primul apel a vizat un bărbat în vârstă de 45 de ani, transferat cu suspiciunea de gastroenterocolită la Spitalul din Bârlad. Îngrijorător, acesta a fost găsit în stop cardiorespirator, iar manevrele de resuscitare nu au avut succes, culminând cu declararea decesului.

O a doua solicitare a vizat un bărbat de 68 de ani, cu aceleași simptome grave. Pacientul a fost transferat în stare gravă la o unitate medicală. A treia intervenție s-a concentrat pe o femeie în vârstă de 50 de ani, descoperită în stop cardiorespirator. Din nefericire, nici în acest caz resuscitarea nu a avut rezultate, iar pacienta a fost declarată decedată. Un alt bărbat de 54 de ani, aflat în stop cardiorespirator, a avut aceeași soartă tragică, fiind declarat mort.

Care ar putea fi cauza îmbolnăvirii pacienților

Tragedia a stârnit o amplă investigație, iar o echipă a Direcției de Sănătate Publică Vaslui a fost trimisă la spital pentru a stabili măsurile necesare. Ministerul Sănătății a fost notificat, semnificând gravitatea situației și necesitatea unei analize cuprinzătoare a incidentului.

În prezent, se desfășoară o investigație epidemiologică la Spitalul Murgeni, iar cel puțin două posibile cauze sunt luate în considerare. Prima ipoteză sugerează că pacienții ar putea fi afectați din cauza consumului unui tip de pește oceanic, Pangasius, livrat în cadrul unei pomeniri. O a doua variantă posibilă implică contaminarea puțului de apă al spitalului cu o bacterie.

Starețul Mânăstirii Florești neagă orice acuzație

Părintele Ariton Iezechiel, starețul Mânăstirii Florești, a respins orice responsabilitate pentru decesele și simptomele grave ale pacienților, exprimându-și încrederea că mâncarea preparată la mănăstire nu poate fi vinovată. Această perspectivă, însă, a fost contestată de opinia publică și de autoritățile medicale implicate în investigație.

„Mâncarea care am dus-o ieri acolo, am mâncat-o și noi astăzi la mânăstire și nu avem nimic. De obicei, noi facem astfel de acte de caritate, iar cum astăzi a fost Intrarea în biserică a Maicii Domnului, le-am dus de pomană masă de pește: ciorbă de perișoare din pește și pangasius prăjit. Am ales acest pește special ca să nu aibă oase, știind că masa este pentru suferinzi cu probleme psihice. Încă odată repet, că nenorocirea de acolo nu are nici o legătură cu masa gătită la noi la bucătărie”, a precizat starețul mânăstirii pentru publicația Vremea Nouă.

Conducerea Spitalului Murgeni a emis ipoteza că pacienții ar fi suferit consecințe grave după masa de prânz de marți. Acest aspect adaugă o nuanță de gravitate situației, deoarece sugerează că alimentele servite în acea zi ar putea fi legate direct de decesele și problemele digestive semnalate.

„Noi credem că situaţia s-a produs în urma servirii mesei de prânz din cursul zilei de ieri. Avem un total de aproximativ 140 de pacienţi care au mâncat. Au fost prelevate probe şi aşteptăm rezultatele în cursul zilei de joi”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Ionel Carp.


Publicat

în

de către

Etichete: