Iarna pune stăpânire pe România. Un ciclon mediteranean aduce ninsori abundente și vânt puternic

România este lovită de un ciclon mediteraneean, care aduce ninsori și vânt puternic. Un cod galben de precipitații, vânt și viscol este în vigoare, iar de la noapte un cod portocaliu va viza sud-estul țării.

În Dobrogea, vântul va bate cu 70 de km pe oră, va ploua torențial și sunt așteptate inclusiv ninsori. Meteorologii spun că este primul episod autentic de iarnă pentru sezonul care urmează.

Iarna pune stăpânire pe România. Suntem în plină alertă de ninsori și viscol. Sud-estul țării este vizat de un cod portocaliu de vreme severă, iar Capitala va fi sub atenționare pentru două zile, potrivit Digi24.

Meteorologul Diana Giurgiu a declarat că este primul episod autentic de iarnă pentru iarna ce urmează. Deocamdată este în vigoare un cod galben, dar din această noapte ne așteptăm ca ploile să se transforme în lapoviță și ninsoare și să intre în vigoare un cod portocaliu care expiră duminică.

Punctul maxim pentru acest episod de iarnă va fi în această noapte și mâine pana spre seară, apoi urmează o ameliorare a vremii, dar de marți precipitațiile se vor extinde și vor cuprinde o mare parte din țară. Vor fi ninsori la munte, iar în restul țării vor fi ploi, lapoviță și ninsoare.

Centrul Infotrafic transmite sâmbătă dimineaţă că nu sunt drumuri blocate şi că se circulă în condiţii de iarnă în zona montană a judeţelor Caraş-Severin şi Gorj, nefiind însă instituite restricţii. De asemenea, plouă, carosabilul fiind umed, în 11 judeţe din sudul şi sud-estul ţării şi în Bucureşti.

”Nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile. Se circulă în condiţii de iarnă în zona montană a judeţelor Caraş-Severin şi Gorj, fără a fi impuse restricţii de circulaţie.Sunt semnalate precipitaţii sub formă de ploaie, carosabilul fiind umed, pe raza judeţelor Argeş, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, dar şi în mun. Bucureşti”, anunţă Infotrafic.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov şi DN 7 Piteşti-Sibiu, traficul se desfăşoară pe un carosabil umed, în condiţiile unor precipitaţii sub formă de ploaie, vizibilitatea fiind bună.

Poliţiştii recomandă şoferilor să circule cu multă atenţie, asigurându-se foarte bine înainte de fiecare manevră pe care o efectuează, să mărească distanţa de siguranţă între autovehicule, să evite depăşirile riscante şi să adapteze viteza la condiţiile de trafic.


Publicat

în

de către

Etichete: