Iarna vine mai devreme decât ne-am fi așteptat! Prima ninsoare, în luna noiembrie. Weekend cu zăpadă viscolită la munte

Iarna începe să semneze condica de prezenţă nu doar în zonele montane, fie că e vorba de temperaturi la limita îngheţului, fie de precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Începând de vineri, o depresiune atmosferică va începe să afecteze țara noastră. Inițial, sunt așteptate ploi doar în jumătatea vestică a țării, dar spre seară precipitațiile se vor extinde și în restul teritoriului, iar la munte vor predomina ninsorile.

Un ciclon va aduce ploi, vânt puternic și ninsori
Sâmbătă, ciclonul va ajunge în bazinul vestic al Mării Negre. Aportul suplimentar de umezeală din mare va conduce la o intensificare a precipitațiilor în regiunile estice. În același timp, dinspre est va pătrunde o masă de aer rece, iar temperaturile vor scădea tot mai mult spre seară.

Iarna în București vine mai devreme decât ne-am fi așteptat! Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în România.

Un val de aer polar aduce ninsori și viscol în România. Prognoza meteo 17 noiembrie

Astfel, în Capitală, prima ninsoare ar putea veni peste numai câteva zile, în luna noiembrie. Chiar dacă temperaturile sunt destul de ridicate, în timpul nopții și în dimineață, frigul pune stăpânire peste oraș, iar zăpada poate apărea.

Potrivit meteorologilor Accuweather, prima ninsoare ar putea cădea în București pe data de 24 noiembrie.

Sâmbătă, ciclonul va ajunge în bazinul vestic al Mării Negre. Aportul suplimentar de umezeală din mare va conduce la o intensificare a precipitațiilor în regiunile estice. În același timp, dinspre est va pătrunde o masă de aer rece, iar temperaturile vor scădea tot mai mult spre seară.

Traiectoria ciclonului mai poate suferi modificări care pot afecta foarte mult evoluția vremii. Totuși, sunt șanse destul de mari ca în zonele mai înalte de relief din estul și centrul țării ploaia să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare, mai ales în timpul nopții. Câțiva fulgi nu sunt excluși nici la câmpie.

Vremea se va îmbunătăți duminică, dar va fi rece pentru această perioadă a anului. În unele zone, maximele nu vor depăși 1 – 3 grade, iar în județele din estul țării senzația de frig va fi accentuată de vântul puternic.

Săptămâna viitoare va începe cu o dimineață friguroasă, cu minime ce vor scădea sub -5 grade în unele zone. Ulterior, temperaturile vor crește din nou, dar momentan nu se mai întrevede nicio încălzire semnificativă a vremii, iar pe la mijlocul săptămânii e posibil un nou episod de precipitații. Cel mai probabil, vremea se va menține mohorâtă, iar temperaturile vor fi apropiate de valorile normale pentru această perioadă, adică 5 – 10 grade în timpul zilei și în jur de 0 grade noaptea. În același timp, pe continent vom avea o circulație vestică a aerului, care, de regulă, nu favorizează instalarea iernii în zona țării noastre.

Iarna adevărată, pe final de decembrie în Bucureşti


Publicat

în

de către

Etichete: