Incendiu la Spitalul Marius Nasta din Capitală, pe secția de ATI / VIDEO

Este vesta șoc a nopții! Un incendiu de proporții a izbucnit în această seară a Spitalul Marius Nasta din Capitală, pe secția de ATI.

O nouă veste a zguduit din temelii România în urmă cu puțin timp. Potrivit antena3.ro, un incendiu de proporții a izbucnit pe caravană mobilă ATI a spitalului ”Marius Nasta”, din Capitală. Potrivit primelor informații transmise, cel care a sunat de urgență la 112 a afirmat că flăcările au izbucnit în partea superioadă a caravanei.

Incendiu la Spitalul Marius Nasta din Capitală, pe secția de ATI

La fața locului s-au deplasat de urgență opt mașini de stingere, o autoscară, un echipaj de ambulanță cu medic, dar și șase echipaje de prim ajutor. În clipa în care au izbucnit flăcările, în caravana mobilă ATI se aflau șapte pacienți. În momentul de față, aceștia sunt în afara oricărui pericol. De asemenea, Raed Arafat a intervenit telefonic și a declarat că nu sunt probleme.

”Deci era anunțat un incendiu la tirul de Terapie Intensivă, însă la sosirea echipelor nu era foc cu flacără. În interiorul tirului nu era fum și nu era flacără din ce am înțeles. Probabil ceva la exteriorul tirului a fost. Oricum, echipele sunt acolo la acest moment. Nu sunt probleme. O să aflăm care este cauza fumului. Între timp, probabil că pacienții vor fi relocați până se verifică situația acolo. Nu sunt probleme.”, a declarat Raed Arafat.

Incendiul de la Marius Nasta vine la aproape o lună distanță de la cel care a izbucnit la spitalul Matei Balș din Capitală. În ziua care a fost tras semnalul de alarmă, patru saloane au fost afectate de foc, patru persoane erau decedate și peste 100 de pacienți infectați cu noul coronavirus evacuați de urgență. În prezent, numărul de decese a ajuns la cifra 18.

”Primul apel a intrat în specială la 05:05. Primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13, după 8 minute, a constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafață de circa 100-120 mp. Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată, cu degajări mari de fum și posibilități reale de extindere la etajul 1 pe fațadă. Am intervenit atât din exterior cât și din interior, s-au instituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de lichidare și localizare a incendiului.”, declara comandantul Orlando Șchiopu, șeful ISU București Ilfov.