Joburile care se plătesc cu 1.800 de euro net! Se dau și bonusuri la salariu și mașină de serviciu

Deși salariile sunt un subiect controversat în țara noastră, există angajați care câștigă salarii cuprinse între 1.600 și 1.800 de euro net.

Aceste venituri sunt obținute de către cei care au funcția de commercial manager, un post care necesită abilități precum spiritul analitic și gândirea strategică. Acestea din urmă sunt remunerate pe măsură, cu salarii cuprinse între 1.600 și 1.800 de euro, lunar.

Ce trebuie să facă angajații pentru a primi 1.800 de euro net

În mod obișnuit, cei care fac recrutări pentru acest post solicită ca viitorii angajați să posede competențe digitale, să fie familiarizați cu utilizarea unui CRM de vânzări, să dețină abilități în negociere și persuasiune, gestionarea eficientă a timpului și organizarea, precum și să aibă cunoștințe în tehnici de vânzare și administrarea portofoliului de clienți.

„Printre responsabilităţile de bază ale unui commercial manager legate de vânzări şi managementul portofoliului de clienţi sunt şi: analiza tendinţelor pieţei, atenuarea riscurilor şi luarea de decizii bazate pe date pentru îmbunătăţirea continuă.

Astfel, rolul commercial managerului devine mai analitic şi strategic pentru companie. Rolul în sine se întâlneşte în domenii variate, de la servicii, farma, retail, FMCG, cât şi retail online şi offline”, explică Ana Vişian, marketing manager, conform RomaniaTV.

Salariul reprezintă aspectul central în procesul de selecție al locurilor de muncă, cu atât mai mult într-o piață a muncii tensionată, unde atragerea talentelor devine o provocare, în special în sectoarele extrem de dinamice. În prezent, există 1.072 de poziții vacante pentru rolul de manager comercial, cu cele mai multe oportunități de angajare în București, Cluj și Timiș.

De ce românii nu sunt foarte productivi la serviciu

Cu toate acestea, studiile arată că, deși majoritatea cetățenilor muncesc foarte multe ore pe zi, economia țării se duce în jos, în anul 2023 aceasta fiind de doar 2,2%, arată o prognoză a Comisiei Europene.

Potrivit explicațiilor lui Gabriel Chicioreanu, productivitatea este redusă, întrucât depinde într-o măsură foarte mare de veniturile salariale obținute de angajați, dar și de facilitățiile extrasalariale sau de modul în care cooperează cu șefii. De asemenea, lipsa productivității este determinată de pauzele dese ale angajaților.

„De multe ori, oamenii preferă să-și ia multe pauze, cum e pauza de țigară, și sunt și cei care nu fumează, dar ar vrea și ei pauză.

S-au făcut studii care arată că media la nivel de țară, pe toate industriile, toate activitățile, a timpului efectiv de lucru era lejer sub patru ore de lucru, trei ore și ceva.
Vorbim de media pe toate industriile, pentru că sunt și locuri de muncă unde ești la foc continuu sau unde se lucrează peste 8 ore, inclusiv în domeniul public, nu numai în cel privat”, a transmis Gabriel Chicioreanu, citat de Adevărul.


Publicat

în

de către

Etichete: