La 14 ani mi-am cunoscut viitorul soț. Era bătrân și pitic, dar era ales de părinții mei. Le-am zis ca eu nu mă mărit cu el nici moartă, asa ca m-au închis in camera mea!

O tânără a avut de ales între închis0area de acasă și închis0area din cadrul unei căsătorii aranjate. Aceasta a luat o decizie curajoasă.

Pe când avea 8 ani, familia ei deja îi aranjase deja căsătoria. La 14 ani a văzut pentru prima oară o poză cu viitorul ei soț. Era un bărbat în vârstă mic de înălțime.

La 15 ani, Jasvinder Sanghera a fost închisă în camera ei de familie pentru că a refuzat să accepte căsătoria aranjată. A ajuns prizonieră în propria casă. Jasvinder era mezina familiei cu 7 fete. Ea a putut să observe de-a lungul anilor căsătoriile forțate la care au fost supuse surorile ei. Mai toate erau deja măritate înainte să împlinească 15 ani.

Toate surorile ei au urmat un șablon similar, au fost retrase de la școală, trimise în India, readuse în Marea Britanie căsătorite și abu..zate fizic și psihic de soțul lor. Venise și rândul ei, dar Jasvinder s-a răzvrătit.

Părinții ei nu au vrut să accepte comportamentul mezinei familiei, așa că au înch1s-o în casă după ce au retras-o de la școală. Nu avea voie să iasă din camera ei. Singurele permisiuni pe care le primea erau cele de a merge la toaletă. Masa o servea în camera ei.

Părinții lui Jasvinder i-au controlat toată viața. Nu avea voie să aibă alți prieteni decât cei aprobați de familie.Jasvinder și-a făcut un iubit secret, un apropiat al familiei. Cei doi comunicau prin geamul ferestrei camerei ei. El stătea seara la geamul ei și îi citea pe buze. Voiau să fie împreună, așa că iubitul ei a început să strângă bani.

Într-o zi, iubitul ei i-a spus să-și facă bagajele. Jasvinder și-a pregătit două valize pe care le-a coborât pe geam folosind cearceafuri. Jasvinder mai avea nevoie doar de momentul perfect pentru a fugi.

Ușa de la intrarea din casă a fost pentru un moment deschisă și nesupravegheată, așa că Jasvinder a fugit. Ea și prietenul ei s-au mutat în alt oraș.Chiar dacă familia ei a încercat să-i facă rău, lui Jasvinder i s-a făcut dor de ea.

A sunat-o pe mama ei, i-a spus că e bine și că vrea să se întoarcă acasă cu condiția să se renunțe la căsătoria aranjată.Răspunsul ei a șocat-o. “Ori te întorci acasă și te măriți cu cine zicem noi, ori din această zi ești m0artă pentru noi.”

Timp de 35 de ani, Jasvinder nu a primit nici măcar o felicitare de ziua ei de la părinții ei. Acum are 3 copiii care nu și-au cunoscut niciodată bunicii. Când sora ei, Robina s-a s1nuc1s la 25 de ani din cauza abuzurilor din căsnicia ei aranjată, Jasvinder a decis să facă ceva.

În ciudat abuzurilor suferite, părinții au încurajat-o pe Robina că e datoria ei să le suporte, că e datoria ei să-și tempereze soțul. Robina și-a dat foc și a mur1t.

Jasvinder a decis să înființeze o organizație, Karma Nirvana care să lupte împotriva căsătoriilor aranjate.

Datorită ei, căsătoriile aranjate au fost declarate ilegale în Marea Britanie. Conform BBC, organizația lui Jasvinder a ajutat peste 50.000 de persoane.Jasvinder este bunică acum și consideră că cea mai mare realizare este că a spart lanțul abuzur1lor pentru copiii ei, nepoții ei și viitoarele generații.


Publicat

în

de către

Etichete: