La ce temperatură este recomandat să speli rufele la maşina de spălat. Informaţia care te ajută să ţii în frâu consumul de curent

Maşina de spălat are, din fericire, diferite programe, mai lungi sau mai scurte, fiecare program fiind dedicat unui anumit tip de ţesătură. De asemenea, aceste programe spală lucrurile la temperaturi diferite.

În contextul în care preţurile la energie electrică au explodat în ultimii ani, e bine de cunoscut trucul prin care poţi consuma mai puţin curent, astfel încât factura să nu explodeze.

La ce temperatură este recomandat să speli rufele la maşina de spălat

Cu cât temperatura apei este mai ridicată, cu atât consumul de curent este mai mare. Temperatura ideală la care să speli rufele la mașina de spălat trebuie să fie între 30-40 grade celsius. Specialiștii spun că dacă speli hainele le temperaturi mai joase, poți să economisești chiar și până la 66% energie.

Sfaturi esențial pentru a reduce consumul de energie electrică

Temperatura de spălare mică nu este singurul lucru pe care îl poţi face pentru a consuma cât mai puţină energie electrică. Importanți sunt și detergenții pe care îi utilizezi. Optează pentru produse speciale pentru spălarea la temperaturi joase.

O a treia recomandare referitoare la diminuarea consumului de curent atunci când speli la maşină este legată de sortarea rufelor. Le poți sorta în funcție de culori, dar și în funcție de cât de murdare sunt, scrie fanatik.ro. Astfel, hainele mai puțin murdare pot fi spălate la temperaturi joase, în timp ce rufele foarte murdare au nevoie de temperaturi ridicate.

Sunt și mașini de spălat care au opțiuni speciale economice. Astfel, ele știu singure ce temperatură să utilizeze, astfel încât consumul de energie să fie unul mic. Totodată, nu uita să verifici constant mașina de spălat. Dacă este curată și întreținută corespunzător, va funcționa eficient și va reduce consumul de energie.

Ce maşini de spălat consumă cel mai puţin

Între un aparat cu nota A+++, cel mai mare, și altul cu nota D, cel mai puțin eficient, exista o diferenta de consum de 40%. O mașină de spălat A+++ oferă economii la factura de energie electrică de aproximativ 40 de euro pe an, față de una de acum 10 sau 15 ani.


Publicat

în

de către

Etichete: