Laurențiu Rus, bărbatul care a găzduit-o pe Melinda în casa lui, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ce au găsit părinții fetei în telefonul acesteia

Laurențiu Rus a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru sărvârșirea unui act sexual cu un minor în formă continuată.

Rus Laurențiu Laurian, zis și „Mănușă Albă”, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru act sexual cu un minor în formă continuată.

În urmă cu puțin timp, Judecătoria Sighetu Marmației a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a principalului suspect în cazul dispariției minorei de 13 ani din Sighet, Sara Melinda.

Laurențiu Rus a fost arestat preventiv. Minora ar fi încercat să-și ia viața

Comisarul șef de Poliție Mihai Gherman, inspectorul șef al IPJ Maramureș, a vorbit, marți, despre ancheta pe care autoritățile au desfășurat-o încă din momentul sesizării dispariției Melindei, minora de 13 ani, și până în momentul arestării suspectului Laurențiu Rus. 

Așadar, potrivit autorităților, fata s-ar fi dus de bună voie la domiciliul bărbatului de 34 de ani, minora ar fi avut o tentativă de suicid, iar suspectul ar fi încercat să o ajute.

„Solutia pe scurt: În temeiul art. 226 coroborat cu art. 223 alin. 2, art. 223 alin. 1 lit. d) C.proc.pen. şi 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală,  admite cererea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei şi  dispune arestarea preventivă a inculpatului  R. L.L.,, fără antecedente penale, pentru  infracţiunea de act sexual cu un minor în formă continuată,  prev.
de art. 220 alin. 2 şi alin. 5 lit. e C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen.( 3-4 elemente materiale), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată, prev. de art. 220 alin. 2 şi alin. 5 lit. e C.pen. cu aplic. art. 35 alin.1 C.pen., pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 14.11.2023 şi până la data de 13.12.2023 inclusiv.

Respinge cererea inculpatului formulată prin apărător, privind luarea altei măsuri preventive. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 14 noiembrie 2023, ora 15,30.

Document: Încheiere finală măsuri preventive (faza de judecată)  724/2023  14.11.2023”, a fost decizia în cazul bărbatului de 34 de ani, potrivit vasiledale.ro

Părinții minorei ar fi alertat DIICOT în primăvară, în urma mai multor mesaje și fotografii „ciudate”

Potrivit sursei citate anterior, părinții Melindei ar fi alertat DIICOT în perioada aprilie-mai, după ce în telefonul tinerei ar fi fost găsite mesaje și fotografii „ciudate”.

La nivelul mâinilor Melindei au fost găsite urme de agresiune, care ar fi fost cauza de o tentativă de suicid a fetei. În plus, minora nu ar fi fost atât de murdară la momentul la care polițistul local a depistat-o în casa lui Laurențiu Rus.

Aceeași sursă precizează că acesta ar fi fost motivul pentru care se bănuiește că tânăra „ar fi fost adusă acolo din altă parte” după ce familia ei a anunțat că oferă o recompensă de 10.000 de euro oricui poate oferi informații cu privire la fată.


Publicat

în

de către

Etichete: