Lucruri pe care nu le știai despre Regina Elisabeta a II-a. Garda sa de corp a rupt tăcerea

Regina Elisabeta a II-a a avut un simț dezvoltat al umorului. Dovadă stau poveștile gărzilor sale de corp, care au povestit prin ce peripeții a trecut Regina de-a lungul vieții sale. Unul dintre cele mai amuzante momente a fost întâlnirea Reginei Elisabeta cu doi americani, care nu au recunoscut-o, relatează Realitatea Plus. Întâmplarea a fost povestită de Richard Griffin, garda de corp care a avut grijă de Regina Elisabeta a II-a în ultimele decenii de viață.

„La un moment dat, turiștii au întrebat-o pe Majestataea Sa: „Unde locuiți?”. Ea a spus că locuiește în Londra, dar că are o casă de vacanță de partea cealaltă a dealului și apoi au întrebat-o cât de des vine aici. Le-a spus că vine aici de când era mică, de peste 80 de ani și apoi au întrebat-o: „Dacă veniți aici de peste 80 de ani, înseamnă că ați întâlnit-o pe Regină?”. Ea a spus rapid că nu, dar că Dick o întâlnește în mod frecvent. Individul a venit, și-a pus mâna pe umărul meu și înainte să văd ce se petrece, și-a scos camera, i-a dat-o Reginei și i-a spus să ne facă o poză”, a afirmat Richard Griffin, garda de corp a Reginei Elisabeta.

Regina Elisabeta s-a ascuns într-un tufiș atunci când l-a văzut pe Nicolae Ceaușescu

Nu este singura poveste cu umor care o are protagonistă pe Regina Elisabeta a II-a. Ea a fost nevoită să facă un gest extrem pentru a evita o întâlnire neprevăzută cu Nicolae Ceaușescu, în timpul vizitei dictatorului român la Palatul Buckingham, în 1978.

Jurnalistul britanic Robert Hardman a povestit anterior că Regina ar fi ieșit la plimbare cu câinii în grădinile Palatului, iar în acel moment i-a zărit pe soții Ceaușescu. Ca să evite întâlnirea cu aceștia, Regina s-ar fi ascuns într-un tufiș.

Majestatea sa Elisabeta a II-a nu avea pașaport și nici permis de conducere

Un alt lucru mai puțin știut este că deși a călătorit în sute de țări, Majestatea sa Elisabeta a II-a nu avea pașaport și nici permis de conducere, deși se știa că mai conducea mașina din când în când pe proprietățile sale.

Deși Regina Elisabeta s-a născut pe 21 aprilie 1926, ea a avut parte de-a lungul vieții de două aniversări. Și asta pentru că britanicii o sărbătoreau în iunie, la parada de naștere a Suveranei. Un alt lucru neștiut despre Regină este că a condus un camion în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar și că și-a plătit rochia de mireasă cu niște cupoane pentru mâncare.

În 1976, regina Elisabeta a trimis primul e-mail, în timp ce participa la o demonstrație de tehnologie de rețea la o unitate de cercetare din Malvern, Anglia. Mesajul a fost transmis prin intermediul ARPANET, precursorul internetului modern. Astfel Regina Elisabeta a II-a este considerată primul șef de stat care a folosit poșta electronică.


Publicat

în

de către

Etichete: