Mamă și gemeni salvați de la moarte de trei echipaje SMURD. Femeia a născut în ambulanță

Echipajele de salvare au intervenit de urgență în Târgu Mureș pentru a salva viața unei mame și a gemenilor săi abia născuți, care au intrat în stop cardio-respirator.

Femeia a fost nevoită să nască în ambulanță, iar micuții ei gemeni au intrat în stop cardio-respirator. Trei echipaje ale SMURD Târgu Mureș, formate din pompieri-paramedici, medici, asistenţi şi voluntari, au intervenit contracronometru și au reușit să-i salveze pe toți trei, a transmis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

„La interval de câteva minute de la momentul solicitării, paramedicii care încadrau ambulanţa SMURD de prim-ajutor (EPA) anunţă că trebuie să se oprească deoarece pacienta se află pe punctul de a naşte. Astfel, la sosirea ambulanţei de terapie intensivă, primul nou-născut era deja expulzat şi era în îngrijirea membrilor echipajului de prim ajutor, aplicând manevrele obişnuite de aspirare a căilor aeriene, stimulare tactilă etc. În ciuda aplicării corecte a protocolului, nou-născutul preluat deja de către medicii şi asistenţii SMURD de pe ambulanţa de terapie intensivă începuse să nu mai aibă respiraţii spontane, devenise cianotic, fără tonus muscular, intrând, din păcate, în stop cardio-respirator. Astfel, se iniţiază imediat manevre de resuscitare neonatală, având răspuns pozitiv după aproximativ 3-4 minute. Concomitent, echipajele SMURD examinau şi stabilizau proaspăta mămică”, a precizat DSU, într-o postare pe Facebook.

Au fost aplicate manevre de resuscitare și, din fericire, a fost un succes. Ambii nou-născuţi au fost asistaţi şi stabilizaţi de echipajul medical de pe ambulanţa de Terapie Intensivă Mobilă. Ulterior, au fost transportați la spital.

„Amândoi nou-născuţii şi mama au ajuns bine şi în siguranţă la secţia Neonatologie, respectiv Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş”, a transmis DSU. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă i-a felicitat pe cei nouă pompieri-paramedici, medici, asistenţi şi voluntari: „Datorită vouă, astăzi, două suflete sunt în viaţă. Tot datorită vouă, astăzi, o mamă poate privi către viitor cu speranţă, încredere şi iubire”.

Echipajul TIM Mureş a fost format din dr. Vicaş Diana – medic specialist medicină de urgenţă, dr. Modiga Andrei – medic rezident medicină de urgenţă, asistent medical voluntar Szilágyi Annamária, student anul al III-lea medicină generală, voluntar Moldovan Daiana, plutonier adjutant Burlacu Alexandru – paramedic TIM, plutonier adjutant Prunea Petru – paramedic TIM Neonat. Echipa SMURD Rîciu a fost formată din plutonier Cocan Mihai, sergent major Turc Dinu şi sergent major Petra Răzvan.


Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns