Motivul pentru care nu ar mai trebui să arunci cojile de mandarine. De ce este bine să le pui pe pervaz

Avem tendința după ce mâncăm mandarine să aruncăm cojile la gunoi. Și totuși, multe gospodine știu că ele îți pot fi de mare folos în gospodărie. Iată de să nu arunci cojile de la mandarine și ce scopuri benefice au în locuință.

Te-ai obișnuit să arunci cojile de mandarine la gunoi? Ei bine, ar trebui să știi că acestea sunt de mare folos în gospodărie! Aceste citrice nu sunt doar o sursă bogată de vitamine C, ci au și numeroase întrebuințări în alte domenii. De exemplu, cojile de mandarine elimină mirosurile neplăcute din casă.

Cum? Simplu. Le pui pur și simplu pe pervazurile ferestrelor din locuință. Când temperaturile sunt ridicate, pentru a aerisi în cameră, deschidem geamul, favorizând circulația aerului. Cu toate acestea, cu temperaturile care scad iarna, acest lucru nu prea mai este posibil. Astfel că, dacă îți dorești ca în căminul tău să existe un miros plăcut, cojile de mandarine îți sunt de mare ajutor.

Cojile de mandarine te scapă de mirosurile neplăcute

De asemenea, te scapă de mirosurile de mucegai, dar au și alte intrebuițări, cum ar fi că pot fi folosite ca odorizant pentru rufe. Pentru a face acest lucru, uscați coaja mandarinelor, la cuptor sau în aer liber. Ulterior, le puneșț în săculeți mici de pânză, iar în final le amplasați în dulapuri sau unde aveți hainele. Veți observa că rufele vor fi perfect parfumate si dezodorizate. Ele pot elimina și mirosurile neplăcute din cuptor sau frigider.

Totodată, cojile uscate și mărunțite sunt perfecte în curățenie datorită faptului că au în compoziția lor uleiuri esențiale. Dacă le amesteci cu o cantitate foarte mică de oțet alb, vei obține o soluție naturală cu care poți spăla podelele sau gresia din locuință. În plus, cojile de mandarine ajută zahărul să nu se mai întărească dacă sunt puse în recipientul în care stă acest ingredient.

Și în caz că nu te-ai gândit, cum ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute, ele pot fi puse și în pantofi. După ce sunt tăiate în fâșii subțiri, uscate și introduse în pungi mici de tifon, pot fi apoi lăsate peste noapte în perechea de încălțăminte.


Publicat

în

de către

Etichete: