Nicolae Ciucă, despre un posibil atac al Rusiei: „Scenariul atacării României de către Rusia nu trebuie neglijat”

În contextul unui posibil scenariu în care Rusia ar ataca România, premierul Nicolae Ciucă a afirmat că probabilitatea ca țara să atace instalații militare de pe teritoriul României este „mică”, dar scenariul nu trebuie neglijat.

„ Asa cum arată lucrurile acum acest scenariu nu poate sa fie neglijat, el trebuie sa reprezinte o ipoteza de analiza la nivelul specialistilor militari.

Probabilitatea de a se intampla, din punctul meu de vedere, este una mica pentru ca am putut sa vedem in acest interval de timp, din februarie pana azi, ca nu a fost o dinamica a actiunii militare astfel incat sa poata sa dea incredere (armatei ruse, n.red.) ca poate sa angajeze dincolo de Ucraina si alte tari, or stim foarte bine ca orice lovitura pe teritorul unui stat membru NATO inseamna de la sine o actiune impotriva Aliantei, iar raspunsul este pe masura ”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit Realitatea.

Un posibil atac nuclear

În ceea ce privește o posibilă utilizare a armelor nucleare în războiul din Ucraina, această decizie nu îi aparține exclusiv președintelui rus.

„ Intrebuintarea armelor nucleare nu este o decizie care sa apartina doar unui singur om, si nu este o decizie doar politica. Este o decizie care se duce la indeplinire de mai multi factori, or eu cred ca in momentul de fata nu am pierdut acel minim de ratiune in care sa gandim ca daca folosim arma nulceara rezolvam conflictul sau ca cineva castiga de pe urma folosirii ei ”, a mai precizat Nicolae Ciucă.


Publicat

în

de către

Etichete: