Noi tichete de Paște 2024 pentru pensionari. Cine se încadrează și ce sumă s-a alocat

Statul acordă tichete sociale unor categorii de pensionari. Beneficiarii pot cumpăra alimente și medicamente cu acestea.

În 2024, unii pensionari vor primi tichete sociale pentru alimente și medicamente. Această categorie vulnerabilă va beneficia de respectivul ajutor de la stat cu ocazia Sfintelor sărbători de Paște. Tichetele vor fi oferite în mai multe zone din țară. Însă doar anumiți pensionari le vor primi.

Noi tichete de Paște 2024 pentru pensionari. Cine se încadrează și ce sumă s-a alocat

Conform unei surse, tichetele vor avea o valoare de 250 de lei, ceea ce înseamnă că vor fi majorate cu 50 de lei față de anul trecut. Beneficiarii sunt românii care au o pensie mai mică de 1.600 de lei.

„Având în vedere faptul că, începând cu 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari a fost majorată de la 1.125 lei la 1.281 lei, iar pentru a putea beneficia de acordarea dreptului la prestații sociale sub formă de tichete sociale/carduri sociale în vederea achiziționării de produse alimentare și medicamente este nevoie de corelarea cuantumului de acordare cu nivelul veniturilor lor.

În evidențele Direcţiei de Asistenţă Socială Bistriţa este estimat un număr de peste 6000 pensionari care au venituri până la 1.600 lei, şi un număr de 2.591 persoane cu handicap accentuat”, este specificat în raportul însoțitor.

Astfel, românii din categoria respectivă de pensionari trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a intra în posesia tichetelor sociale de Paște în 2024.

Prima condiție este să aibă pensia sub 1.600 de lei, iar a doua să aibă un handicap accentuat și să fie neinstituționalizați – cu venituri sub 1.600 de lei.

De asemenea, pot beneficia de astfel de tichete sociale pentru alimente și medicamente și persoanele de peste 65 de ani care nu au niciun fel de venit.

În acest mod, Statul vine în sprijinul persoanelor vulnerabile, astfel încât fiecare să poate avea parte de alimente, dar și de medicamente, în timpul sărbătorilor Pascale. Tichetele ar trebui să ajungă la pensionari îniante de sărbători.

Conform sursei menționate anterior, în Bistrița vor fi peste 6.000 de persoane vulnerabile care vor primi aceste tichete sociale.


Publicat

în

de către

Etichete: