Nostradamus a prezis cu exactitate moartea Reginei Elisabeta a II-a. A spus și ce urmează: „Foc ceresc”

Nostradamus a prezis cu exactitate vârsta la care va muri Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Marele profet francez din Evul Mediu a avut o viziune și cu ce urmează să se întâmple în Europa după înscăunarea lui Charles al III-lea.

Moartea Reginei Elisabeta a II-a la vârsta de 96 de ani a fost profețită cu secole în urmă de astrologul francez Nostradamus, potrivit unei cărți care a ieșit în librării după moartea suveranei din 8 septembrie.

În 1555, reputatul profet Nostradamus a publicat „Les Propheties”, o carte de poezii greu de interpretat, cu versuri arcanice numite catrene, despre care susținătorii susțin că au prezis o multitudine de evenimente dezastruoase precum războaiele mondiale și atacurile din 11 septembrie.

Ce evenimente istorice a prezis Nostradamus cu exactitate

Nostradamus a publicat cartea „Profeţiile“ în 1555, iar de la acel moment, generaţie după generaţie, oamenii au interpretat scrierile francezului raportându-se la evenimentele majore pe care le-au trăit.

1. Una din profeţiile care s-ar fi împlinit după cum a prezis Nostradamus, marele incendiu care a mistuit Londra în 1666, s-ar fi regăsit cu claritate în cuvintele: “Londrei i se va cere tribut de sânge nevinovat, ars în focul din anul 66”. Incendiul a ar fi distrus casele a 70.000 de locuitori din cei 80.000 care trăiau în oraş în acele vremuri.

2. „În adâncurile Europei de Vest/ Un copil se va naşte din oameni sărmani/Cu vorba lui pricepută va seduce masele de oameni/ Iar faima sa se va întinde până-n Est“. Acesta este considerat catrenul prin care Nostradamus ar fi anunţat ridicarea lui Hitler şi fascinaţia pe care acesta a exercitat-o asupra maselor, dar şi instaurarea socialismului în Europa de Est.

3. Un alt eveniment istoric important anunţat de Nostradamus ar fi fost Revoluţia franceză din 1789. „Cântece, incantaţii şi cereri se înalţă din pieptul sclavilor înrobiţi, prinţese şi lorzi sunt ţinuţi captivi în închisori (…) Marele zid va cădea, regele va fi executat. (…) Gărzile vor înota în sânge, în apropierea râului Sena pământul va fi însângerat.“

4. Inclusiv atacul terorist de la 11 septembrie 2001 s-ar regăsi printre profeţiile făcute de Nostradamus. “Focul vulcanic din centrul pămantului va cauza cutremure în noul oraş. Două mari pietre vor duce război pentru mult timp. Apoi Arethusa va înroşi un nou râu.” „Noul oraş“ ar face referire la New York, cele două pietre ar fi creştinismul şi islamul, iar turnurile gemene (World Trade Center) distruse de terorişti ar fi prezentate ca “centrul pământului”.

Nostradamus ar fi indicat anul exact al morții reginei Elisabeta a II-a

Unul dintre versetele sale a prezis vârsta exactă la care regretatul monarh va muri sute de ani mai târziu, conform cărții din 2005 a lui Mario Reading „Nostradamus: The Complete Prophecies for the Future”, a raportat Sunday Times din Marea Britanie.

În textul său de acum mai bine de 15 ani, britanicul Mario Reading a interpretat profeţiile astrologului francez, indicând anul 2022 ca sfârşitul domniei Reginei, iar asta i-a adus vânzări-record pentru cartea despre Nostradamus.

Nostradamus a prezis și că regele Carol al III-lea va fi forțat să abdice, iar prințul Harry va urca pe tron, potrivit autorului citat.

Afirmația lui Reading despre urcarea lui Harry pe tron se bazează pe interpretarea sa a unui vers care spune: „[Un] om îl va înlocui pe cel care nu s-a așteptat niciodată să fie rege”.

Versurile lui Nostradamus care se aplică lui Charles al III-lea: „Pentru că au dezaprobat divorțul lui, un bărbat pe care mai târziu l-au considerat nedemn; Poporul îl va forța pe Regele insulelor; Un om va înlocui pe cel care nu s-a așteptat niciodată să fie rege”.

Nostradamus era de părere că actualul conflict armat din Europa de Est ar putea declanșa un „mare război”.

Într-un catren, faimosul astrolog și vizionar scria: „Șapte luni ale Marelui Război, oameni morți din cauza răutății. Rouen și Evreux nu vor cădea în mâinile regelui”. Nostradamus a scris și despre un „foc ceresc”.

Tot pentru 2022, recitit şi revizuit de Reading, a prezis, printre altele, un al III-lea Război Mondial sau un război de 7 luni în Europa. Conflictul din Ucraina durează de pe 24 februarie, iar 7 luni s-au împlinit sâmbătă, 24 septembrie.

Previziunea vine în mijlocul unei serii de profeții și vorbește despre cum, unde și când s-ar putea sfârși lumea pe care o cunoaștem azi. Pentru 2022, a prezis un război în Europa, însă făcea referire la capitala Franței, potrivit interpretărilor. Într-un alt catren de-al său, astrologul scria: „În jurul orașului mare/ Vor fi soldați găzduiți de câmpuri și orașe”.


Publicat

în

de către

Etichete: