Nu-l mai ocoliti! Hreanul, alimentul ideal pentru creier, inimă și oase. Iată modul in care trebuie consumat…

Hreanul, cu aroma sa picantă, este o rădăcină apreciată pentru multiplele sale utilizări – atât ca aliment proaspăt, cât și ca medicament sub formă de tinctură sau sirop. Iată câteva beneficii ale hreanului pentru sănătate:

Normalizează tensiunea arterială: Substanțele conținute de hrean au efecte pozitive asupra circulației sanguine în zonele periferice ale corpului. Consumul de hrean poate contribui la normalizarea tensiunii arteriale și la prevenirea formării cheagurilor de sânge.

De asemenea, compușii sulfurați din hrean pot îmbunătăți elasticitatea vaselor cerebrale și coronariene, reducând riscul de infarct sau accident vascular cerebral.

Calmează tusea: Hreanul are proprietăți decongestionante asupra aparatului respirator și este recomandat în tratamentul astmului. În cazurile de tuse, se poate consuma o linguriță de hrean ras amestecat cu zahăr, lăsat să stea timp de o jumătate de zi la căldură. Această cură nu ar trebui să depășească o lună, deoarece cantități mari de hrean pot irita.

Analgezic natural: Hreanul este benefic și în cazurile de răceală și gripă. La primele simptome, consumul de hrean în salate, alături de friptură sau proaspăt, poate contribui la ameliorarea congestiei nazale.

Hreanul este și un remediu eficient pentru durerile de cap, având proprietăți analgezice. În acest caz, poate fi folosit sub formă de comprese aplicate pe frunte.

Împotriva reumatismului: Hreanul este recomandat și persoanelor care suferă de reumatism sau gută. Se poate adăuga una sau două lingurițe de hrean ras fin într-o cană cu lapte cald. Acest preparat se consumă pe stomacul gol, o dată sau de două ori pe zi, pentru o perioadă de aproximativ trei săptămâni.

Este important să rețineți că conținutul acestui articol este doar informativ și nu trebuie să înlocuiască sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, este recomandat să consultați un medic specialist.


Publicat

în

de către

Etichete: