Pensiile vor fi mărite de două ori în 2024. Când are loc prima majorare

Nu este o noutate faptul că pensiile vor fi majorate începând cu anul viitor, însă veștile sunt și mai bune, întrucât majorarea va avea loc de două ori!

Pensiile vor crește de două ori în 202, iar prima majorare are loc în ianuarie 2024.

Pensiile se vor mări de două ori în 2024

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre noua lege a pensiilor, care presupune majorarea acestora nu doar o dată, ci de două ori, în 2024. Astfel, prima majorare va avea loc la începutul anului 2024, iar cea de-a doua în toamna anului 2024.

Pentru a pune în aplicare această lege, motivul care a stat la baza acesteia a fost principiul unor „pensii egale, pentru muncă şi contribuţii egale”. Astfel, pensiile vor crește de două ori.

„Pensii egale, pentru muncă și contribuții egale. Acesta este principiul de bază pe care l-am stabilit astăzi în Coaliție pentru noua lege a pensiilor.  Am dus punctul de pensie de la 1.265 lei, cât era în anul 2020, până la 1.785 lei, cât este în prezent. Şi asta vom continua să facem în coaliţie.

Sunt introduse beneficii suplimentare pentru mame: femeile care au născut şi crescut mai mulţi copii până la vârsta de 16 ani pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu o durată de până la 3 ani şi 6 luni ”, a transmis Nicolae Ciucă pe pagina de Facebook.

Potrivit premierului Ciolacu, pensiile se vor mări în luna ianuarie cu 13,5%.

Toți seniorii cu pensii mai mici de 1.500 de lei vor beneficia de această mărire, cu precizarea că „vor fi majorate pensiile cu prioritate”. Premierul a adăugat faptul că nu vor mai exista pensii mai mici de 1.000 de lei.

„De-a lungul anilor, modificările legislative au generat diferenţe de câteva sute de lei între pensiile cu aceeaşi contribuţie. Ne dorim să corectăm aceste lucruri şi să înlăturăm inechităţile acumulate de-a lungul timpului. Vom continua să le fim alături românilor care au muncit din greu şi care la bătrâneţe merită tot sprijinul nostru. Iar noua lege a pensiilor despre asta este: respect şi grijă faţă de seniori ”, a mai transmis Nicolae Ciucă.


Publicat

în

de către

Etichete: