Prognoza meteo pe două săptămâni. Inversiune termică, urmată de un nou val polar. Lapoviţa devine ninsoare, se depune un nou strat de zăpadă. HARTA precipitaţiilor pe regiuni

Temperaturi mai ridicate decât cele obişnuite în următoarele două săptămâni, apoi iarnă autentică, meteorologii au actualizat prognoza până pe 12 februarie.

Prognoza meteo. Temperaturi mai ridicate decât cele obişnuite în următoarele 2 săptămâni, apoi iarnă autentică.

Un front rece, asociat unei depresiuni atlantice aflate în regiunea Mării Baltice, va traversa România în noaptea dinspre luni spre marți. Acesta va aduce ploi și ninsori moderate în regiunile intracarpatice, iar local și în restul țării.

Precipitațiile vor începe din regiunile vestice, iar spre seară se vor extinde în jumătatea nordică a țării. Inițial, acestea vor fi predominant sub formă de ploaie în zonele joase de relief, în timp ce în zonele de munte va ninge.

Treptat, va pătrunde o masă de aer rece dinspre nord-vest, iar precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Noaptea va ninge pe arii extinse în Transilvania și Banat, iar pe spații mai restrânse și în Crișana, Maramureș și estul Moldovei.

Săptămâna 15 2024 – 22 ianuarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice şi local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, posibil uşor deficitar local.

Prognoza meteo săptămâna 22 – 29 ianuarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar şi uşor deficitare în cele sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, anunţă ANM.

Prognoza meteo săptămâna 29 ianuarie – 5 februarie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, posibil uşor mai ridicate în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Prognoza meteo săptămâna 5 – 12 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.


Publicat

în

de către

Etichete: