Proteste în Piața Universității și în țară. Românii s-au săturat de restricții și își cer drepturile

Câteva zeci de persoane protestează în Piața Universității din București. Aceștia s-au săturat de restricții și nu vor să mai poarte măști de protecție sau să audă de vaccinarea obligatorie.

Proteste în Piața Universității și în țară. Românii s-au săturat de restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus, mai ales în contextul în care numărul de cazuri raportate zilnic este unul mic. Prin urmare, aceștia au ieșit în stradă pentru a-și cere drepturile.

În prezent, protestatarii din Piața Universității s-au îndreptat spre Ministerul Sănătății.

Printre mesajele transmise de protestatari prin intermediul portavocilor se numără și demisia lui Raed Aradat, pe care îl consideră artizanul de facto al măsurii privind purtarea obligatorie a măştii de protecţie. Aceştia au pancarte, vuvuzele dar şi portavoci prin care cer eliminare aobligativităâii purtării măştii de protecţie.

Protestatarii au aviz pentru manifestația de duminică seară, însă jandarmii sunt prezenți pentru a se asigura că evenimentul nu degenerează. De asemenea, un  negociator al Jandarmeriei le-a reamintit protestatarilor ora până la care au obţinut aprobare şi că totodată nu este permisă incitarea altor persoane la violenţe sau alte reacţii negative.

Proteste în Piața Universității și în țară. De asemenea, românii au ieșit pentru a protesta în mai multe orașe din țară, cum ar fi Timișoara sau Drobeta Turnu Severin, totul pentru a-și cere drepturile.

”Îl dăm jos pe Arafat, din Oltenia în Banat. Nu vrem distanțare socială, vrem doar o viață normală. Jos botnița!” , sunt câteva dintre mesajele pe care strigă protestatarii din Drobeta Turnu Severin.

”Suntem nemulțumiți de planurile guvernamentale care în loc să aibă grijă ne iau pe ocolite, ne aruncă bombe și gândesc soluții pentru a ne distruge viața” , susține un protestatar.

”Situația este catastrofală, mor românii, 20 au murit și niciun oficial nu și-a prezentat demisia. Ne este frică să intrăm în spitale, nu avem acces la tratament, copiii fac sport cu masca neconformă pe față” , a adăugat un alt protestatar pentru România Tv.