Protestul minerilor s-a oprit. Guvernul trimite bani în Valea Jiului!

Protestul minerilor din Valea Jiului s-a oprit vineri după amiază. Minerii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara îşi vor primi salariile integral săptămâna viitoare, mai devreme faţă de termenul anunţat, 26 februarie.

Protestul minerilor UPDATE: Declaraţia vine de la administratorul special al companiei, Cristian Roşu, după o serie de întâlniri avute la Bucureşti cu premierul Florin Cîţu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi cu secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Lucian Heiuş.

Sute de persoane s-au strâns în faţa minei din Lupeni. Oamenii spune că starea de sănătate a minerilor rămaşi în subteran se degradează şi cer rezolvarea urgentă a salariilor.

Protestul minerilor UPDATE: Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, a demisionat din funcţie în urma discuţiilor purate vineri cu ministrul Energiei Virgil Popescu. Roşu s-a declarat ”vinovat” pentru că minerii nu şi-au primit drepturile salariale şi alte plăţi restante.

Protestul minerilor din Valea Jiului continuă. UPDATE. Marcel Ciolacu a discutat vineri cu minerii din Valea Jiului şi a precizat căcei de la Lupeni, Vulcan şi Livezeni nu solicită măriri de salarii, ci doar să fie plătiţi pentru munca lor. Liderul PSD a adăugat că acesta este dreptul lor şi este alături de ei.

„Am vorbit mai devreme cu cei din Valea Jiului şi am văzut care este starea de spirit a oamenilor. Minerii de la Lupeni, alături de cei din Vulcan şi Livezeni, nu cer măriri de salarii, ci doar plata muncii lor. E dreptul lor şi sunt alături de ei!

Aceşti oameni nu trebuie umiliţi, ei vor doar dialog şi să fie trataţi cu demnitate şi respect pentru munca lor.

În 2019, Guvernul PSD a dat OUG 60, care asigura supravieţuirea mineritului în Valea Jiului şi locurile de muncă pentru mii de familii. Actualii guvernanţi nu fac nimic în afară de a tăia şi distruge”, a scris Marcel Ciolacu vineri pe Facebook.

UPDATE: Peste o sută de mineri de la Livezeni au decis să se alăture celor de la Lupeni şi refuză să iasă la suprafaţă. Liderii de sindicat ai minerilor din Valea Jiului urmează să aibă o întâlnire cu premierul Florin Cîţu, la Bucureşti.