Rona Hartner, conflict cu Nicușor Dan? Cum a fost umilită artista cu două săptămâni înainte de a muri de Primăria Capitalei

La doar 50 de ani, Rona Hartner, faimoasa actriță și cântăreață, a pierdut bătălia împotriva cancerului la plămâni și a metastazelor pe creier, lăsând în urma ei o mare de durere.

Pe lângă necazul trăit în ultima vreme, din cauza bolii și a veștilor triste date de medici, Rona Hartner s-a aflat în mari tensiuni cu Primăria Capitalei, luptă care a secat-o complet de energie. Ce dorea să obțină artista, pe patul de moarte?

Rona Hartner s-a stins la vârsta de 50 de ani

Pe data de 23 noiembrie, țara a fost zguduită de vestea morții Ronei Hartner, la vârsta de 50 de ani, în urma unei lupte curajoase cu cancerul la plămâni și metastaze pe creier. Anunțul tragic a fost făcut de sora artistei, Rinda, prin intermediul rețelelor de socializare, declanșând un val de tristețe în rândul fanilor și al colegilor din lumea artistică.

„Surioara mea mică, cum îți plăcea să-ți spun, Ronel, o să-mi lipsești cum nici nu-ți puteai închipui. O să-i lipsești fetiței tele foarte tare, o să le lipsești la toți.

Stelele în cer sunt fericite ca te au pe tine printre ele acum. O stea în plus va lumina în seara asta, Drum bun și luminat Ronel”, a scris sora artistei pe Facebook.

Actrița Rona Hartner, care a pierdut lupta cu o boală incurabilă la vârsta de 50 de ani, în Franța, va fi adusă acasă pentru a-și găsi odihna veșnică. Înmormântarea sa va avea loc la Cimitirul Bellu Catolic, iar ceremonia solemnă este programată pentru vineri, 1 decembrie, la ora 12, într-o coincidență tristă cu Ziua Națională a României.

Această ultimă revenire în țară le oferă prietenilor, familiei și celor care au iubit-o șansa de a-și  lua rămas bun de la cea care a fost Rona Hartner, o artistă extrem de talentată, un om bun, credincios și foarte curajos, dar și o prietenă foarte bună.

Rona Hartner, probleme cu Primăria Capitalei și cu Nicușor Dan

În ciuda bătăliei sale cu o boală nemiloasă, Rona Hartner nu a fost scutită nici de un alt conflict, care a marcat ultimii săi ani de viață. Artista, în ultimele zile, s-a confruntat cu Primăria Municipiului București într-un demers de recuperare a drepturilor moștenite de la tatăl său, Florin Niculae Hartner.

Tatăl Ronei a decedat în 2016, însă încă din 1991, el a încercat să obțină restituirea unui imobil preluat abuziv de către stat, conform unui decret din 1989. Cu toate eforturile sale, problema nu a fost rezolvată în timpul vieții sale, iar cei trei copii, Rona, Rinda și Reon, au continuat lupta pentru despăgubiri după moartea sa.

După o perioadă de 20 de ani de așteptare, în 2019, cei trei moștenitori au chemat în instanță Primăria Municipiului București. În 2021, instanța a decis că autoritățile au depășit nejustificat termenul legal de 36 de luni pentru a răspunde cererii.

Cu toate acestea, Primăria a ignorat decizia și, în 2023, familia a depus o nouă acțiune solicitând o penalizare zilnică de 1.000 de lei până la rezolvarea problemei. Cu doar două săptămâni înainte de a-și găsi sfârșitul, Rona Hartner a primit cu amărăciune vestea că instanța a respins cererea familiei, marcând astfel un alt episod tragic din viața Ronei, cât și din lupta pentru drepturile moștenirii tatălui său.

Din păcate, artista a părăsit această lume cu dezamăgirea privind o lege și un primar indiferenți la nevoile și drepturile cetățenilor, dar și umilită că după atâta amar d evreme și lupte în instanță, lucrurile par să rămână la fel.


Publicat

în

de către

Etichete: