Satul din România unde Charles, Regele Angliei, și-a cumpărat casă și vine să-și găsească liniștea. Cum arată locul de vis

De peste 20 de ani, noul Rege al Marii Britanii vizitează cu regularitate România. Aprecierea regelui Charles al Angliei pentru patrimoniul rural românesc a fost dovedită de-a lungul timpului, prin participarea sa activă la conseravarea satelor din Transilvania. Un sat i-a intrat la inimă, iar suveranul și-a cumpărat o casă acolo.

Noul Rege al Angliei are legături strânse cu România, satele din Transilvania, unul în special, fiind locurile în care vinde să-și găsească liniștea din anul 1998. Regele Charles, încoronat azi sub numele de Charles al III-lea, a cumpărat mai multe proprietăți în țara noastră, printre care și o casă tradițională, într-un sat considerat în întregime patrimoniu național.

Viscri, satul din România unde Charles, Regele Angliei, și-a cumpărat casă

Regele Marii Britanii are mai multe proprietăți în zona Transilvaniei, dar casa pe care o deține în satul Viscri este cea mai cunoscută. Suveranul s-a implicat activ în conservarea și promovarea patrimoniului românesc. Totodată, a achiziționat proprietăți aparte din punct de vedere istoric în România, dar casa pe care are în localitatea Viscri, din județul Brașov, este specială pentru el. La fel ca celelalte, proprietatea a fost cumpărată prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează.

Casa din Viscri a regelui este una dintre casele vechi de sute de ani din acest sat, care sunt vizitate acum de mii de turișiti, în mare parte datorită monarhului. Fiul reginei Elisabeta a II-a a contribuit la dezvoltarea și popularizarea localității.

Are mai multe proprietăți în țara noastră

Charles al III-lea a făcut prima achiziție din România în satul Breb, județul Maramureș, unde a cumpărat o casă veche, pe care a recondiționat-o cu materiale tradiționale, în 2003. De asemenea, a strămutat alte trei case din lemn pe care le-a cumpărat din zonă.

Suveranul nu a făcut o declarație publică cu privire la proprietățile pe care le are în România, dar se știe că pe lângă cele patru case din Breb și casa din Viscri, prințul Charles a mai achiziționat alte patru case în satul Valea Zălanului din Covasna și Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, potrivit stiridirecte.ro.


Publicat

în

de către

Etichete: