Se anunţă iarnă grea în România. ANM, prognoză meteo pentru următoarele luni: „Valuri de aer polar”

În ciuda unei veri foarte calde și mult prelungită, se pare că anul acesta vom avea parte de o iarnă ca pe timpuri, cu frig și multă zăpadă. Se anunţă iarnă grea în România. ANM, prognoză meteo pentru următoarele luni: „Valuri de aer polar”.

Vom avea o iarnă grea. Meteorologii ANM au spus când încep ninsorile

Oana Păduraru, meteorolog al Administrației Naționale de Meteorologie a anunțat când vin ninsorile din sezonul de iarnă 2023-2024.

Astfel, conform meteorologului ANM, primele ninsori ar urma să cadă foarte curând, respectiv la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, întrucât țara noastră va fi traversată de mai multe mase de aer rece.

Prima ninsoare din iarna 2023-2024

”Nu este exclus să avem precipitații sub formă de ninsoare la începutul lunii noiembrie și chiar la sfârșitul lunii octombrie, pentru că așa cum aminteam mai devreme vor mai fi pătrunderi succesive de mase de aer rece, dinspre latitudini nordice, iar masa de aer cald care se află acum în sud, treptat, se va retrage și desigur că sunt favorizate pătrunderile reci.

Estimativ, se pare, totuși, că la finalul lunii octombrie – chiar dacă temperaturile rămân la modul general peste cele normale – există probabilitate foarte mare pentru ninsori. La început vor fi  în zonele montante, și mă refer la masivele nordice, apoi, treptat, și în partea centrală și zona Moldovei. Aici avem semnalul că vor fi primele ninsori.

Tot din estimările pe care le avem până în momentul de față se pare că vom avea în noiembrie ninsoare și în partea de sud a țării, nu neapărat chiar de la începutul lunii, dar pe măsură ce ne apropiem de mijlocul lunii noiembrie probabilitatea crește“, a precizat Oana Păduraru, meteorolog ANM, potrivit dcnews.ro.

Când va ninge în România, potrivit Accuweather

Și meteorologii Accuweather au anunțat data la care ar veni iarna în România, anul acesta. Astfel, experții au precizat când se vor așterne primii fulgi de zăpadă în Capitală.

Chiar dacă zilele acestea termometrele au urcat până la 31 de grade Celsius, meteorologii Accuweather susțin că încă din prima săptămână a lunii decembrie ar trebui să ne așteptăm la o vreme mai rece, cu temperaturi minime înregistrate sub pragul înghețului.

Astfel, prima zi în care ar putea să ningă este ziua de 2 decembrie. Atunci, temperatura minimă va ajunge la -3 grade Celsius și vor cădea primii fulgi. Mai apoi, următoarele zile în care ar urma să ningă în București vor fi 16, 18, 20 și 23 decembrie. Nu în ultimul rând, sunt șanse mari să avem zăpadă de Revelion, pentru că, potrivit meteorologilor Accuweather, va ninge pe 29 și 30 decembrie.


Publicat

în

de către

Etichete: