Se spală de Acoperământul Maicii Domnului 2022? Sărbătoare mare în calendarul ortodox pe 1 octombrie

Se spală de Acoperământul Maicii Domnului 2022? Iată ce nu este bine să faci în această zi de mare sărbătoare. Tradiții și obiceiuri!

Se spală de Acoperământul Maicii Domnului 2022? Acoperământul Maicii Domnului 2022 este prima sărbătoare importantă din luna octombrie.

Creștinii de pretutindeni, respectată această mare sărbătoare în fiecare an, cu strictețe. Acoperământul Maicii Domnului este sărbătoarea cu cruce roșie, prăznuită în calendarul creștin ortodox pe 1 octombrie.

Sărbătoare închinată Maicii Domnului este marcată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox și amintește de o minune legată de Sfânta Fecioară Maria.

Iar pentru că este o sărbătoare cu cruce roșie, credincioșii trebuie să știe că există anumite activități pe care nu au voie să le facă. Există mai multe tradiții și obiceiuri care sunt respectate odată cu această zi de sărbătoare.

Se spală sau nu de Acoperământul Maicii Domnului 2022? Ce spun preoții?

Sărbătorile cu cruce roșie în calendarul ortodox sunt considerate de biserică drept zile de odihnă, așadar în aceste zile nu se muncește, nu se spală rufe și nici nu se face curățenie în casă sau gospodărie.

Acoperământul Maicii Domnului este o sărbătoare cu cruce roșie, iar în această zi, credincioșii nu ar trebui să muncească în gospodărie sau să spele rufe.

Se crede că cei care nu respectă această tradiție vor atrage energiile negative și că în viața lor pot să apară necazuri.

Tot de Acoperământului Maicii Domnului nu trebuie te cerți cu aproapele tău. Iar cine se ceartă în această zi de sărbătoare atrage ghinionul asupra sa.

În tradiția creștină, se spune că pe 1 octombrie începe pregătirea ogoarelor pentru sezonul rece, ceea ce înseamnă că începe să cadă bruma. 

Tradiții și obiceiuri de Acoperământul Maicii Domnului

O altă tradiție din moși strămoși spune că, atunci când se celebrează Acoperământul Maicii Domnului, credincioșii trebuie să țină post pentru a fi feriți de boli și răutate.

Potrivit unei alte superstiții, fetele care nu au păr lung și bogat, trebuie să se roage în această zi la Maica Domnului. Aceasta va asculta rugăciunile și le va îndeplini dorința fetelor de a avea păr lung. Mai mult în această zi, nu este bine ca femeile și bărbații să se tundă.

De sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului este bine să-i pomenim pe cei care au trecut la cele veșnice. De Acoperământul Maicii Domnului se împart plăcinte, dar și alte alimente celor sărmani.

Tradiția mai spune că, dacă pe data de 1 octombrie femeile sunt pregătite de nuntă, atunci căsnicia lor va fi una fericită și vor avea parte de înțelegere și multă iubire.

Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului  mai este denumită în popor și „ Pocroave ”, un termen slavon care înseamnă acoperirea pământului cu brumă sau zăpadă, fenomen care are loc odată cu venirea toamnei.

Conform tradiției creștine, la Constantinopol, după o noapte de priveghere, mulțimea de credincioși care se ruga la Biserica Vlaherna a avut parte de o minune. Sfântul Andrei cel nebun pentru Cristos și Fericitul Epifanie, care era ucenicul lui, au ridicat ochii spre cer și au zărit-o pe Maica Domnului, care se ruga alături de alți credincioși.


Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns