Tichete de Paște 2024 din partea statului român: Când vor fi distribuite și ce criterii trebuie să îndeplinească cei care urmează să primească tichetele

În pragul sărbătorilor pascale, guvernul român a implementat un program amplu de asistență socială, oferind tichete pentru masa de Paște celor cu venituri reduse sau categoriilor vulnerabile ale societății. Această inițiativă vine într-un moment crucial, în care mulți români se confruntă cu dificultăți financiare și incertitudini.

Statul român oferă tichete de Paște 2024 pentru anumite persoane

Tichetele de Paște 2024 reprezintă un sprijin esențial pentru familiile defavorizate și persoanele cu venituri modeste. Autoritățile au făcut deja listele cu cei care sunt eligibili pentru acest ajutor și au stabilit criteriile necesare pentru a beneficia

de aceste tichete.

Primăria Năvodari, printre altele, a început procesul de primire a cererilor începând cu 4 martie 2024. Procedura de depunere a cererilor a fost anunțată să fie disponibilă în zilele de luni, marți, miercuri și vineri, cu două intervale orare distincte: între orele 08:00 și 12:00 și între orele 13:00 și 17:00.

Cine sunt persoanele eligibile și care este procesul de obținere a tichetelor de Paște 2024?

Persoanele care doresc să beneficieze de aceste tichete trebuie să îndeplinească anumite criterii stabilite de stat. Printre beneficiarii acestei asistențe se numără:

– Cei care beneficiază de venit minim de incluziune, conform Legii nr. 196/2016

– Persoanele încadrate în gradul de handicap accentuat sau grav

– Pensionarii cu venituri proprii nete sub 1.450 lei sau echivalentul valorii pensiei sociale minime în vigoare

– Persoanele cu vârsta peste 60 de ani, fără venituri

Aceste criterii asigură că sprijinul este destinat celor care se confruntă cu dificultăți financiare semnificative și care au nevoie de ajutor suplimentar pentru a sărbători Paștele în condiții decente.

Valoarea Tichetelor de Paște

– Valoarea tichetelor de Paște 2024 variază în funcție de categoria de beneficiari:

– Beneficiarii de venit minim de incluziune sau persoanele cu handicap vor primi 125 de lei per persoană

– Pensionarii cu venituri sub 1.450 lei vor primi, de asemenea, 125 lei per persoană

– Pensionarii cu venituri între 1.282

lei și 1.450 lei vor primi 75 de lei per persoană

– Persoanele cu vârsta peste 60 de ani, fără venituri, vor primi 125 de lei per persoană

Aceste sume sunt menite să ajute beneficiarii să achiziționeze alimente și alte produse necesare pentru masa de Paște, oferindu-le un prilej de a sărbători într-un mod mai îmbelșugat.

Depunerea cererilor se desfășoară la Cantina de Ajutor Social din Năvodari, în perioada 4 martie 2024- 17 aprilie 2024. Distribuirea tichetelor sociale va începe din data de 18 aprilie 2024 și va continua până la 26 aprilie 2024. Pentru a beneficia de acest sprijin, beneficiarii trebuie să furnizeze o copie și originalul actului de identitate, iar pensionarii trebuie să prezinte o copie a cuponului de pensie.

În concluzie, tichetele de Paște 2024 reprezintă un gest important al statului român în sprijinul celor aflați în nevoie și marchează un efort comun de a asigura că toți cetățenii pot sărbători această sărbătoare importantă într-un mod demn și fericit.


Publicat

în

de către

Etichete: