Tratamente naturiste pentru flegmă: remedii eficiente de eliminare a mucusului

Flegma este un simptom comun în cazul răcelilor sau infecțiilor tractului respirator superior. Chiar dacă nu este o afecțiune gravă, ignorată sau netratată la timp, poate provoca iritații și blocaje în bronhii, determinând apariția unei infecții respiratorii secundare. În acest articol, vom discuta despre câteva tratamente naturiste eficiente pentru a elimina flegma și a ușura simptomele asociate.

Tratamente naturiste pentru eliminarea flegmei:

Curățarea nasului cu unt:

Această tehnică, practicată de chinezi de secole, este utilă pentru a elimina flegma acumulată în nas, gât și sinusuri. Se recomandă înmuierea degetului în unt topit, apoi masarea ușoară a pereților nărilor în sensul acelor de ceasornic și în sens contrar. Aceste mișcări ajută la desfundarea căilor respiratorii și la eliminarea excesului de mucus.

Sirop de ceapă și usturoi:

Un amestec de usturoi tocat, ceapă și miere de albine poate fi un remediu eficient pentru a reduce flegma. După ce ingredientele sunt amestecate și lăsate să macereze câteva ore, se ia câte o lingură de suc rezultat de 3-4 ori pe zi, după masă. Acest tratament se recomandă să fie urmat o dată pe săptămână.

Gargara cu apă sărată:

Gargara cu apă caldă și sare poate fi o metodă simplă și eficientă pentru a elimina flegma. Apa caldă calmează gâtul iritat, iar sarea ajută la distrugerea bacteriilor care cauzează infecțiile și producția excesivă de mucus. Se recomandă amestecarea unei lingurițe de sare într-un pahar cu apă caldă și utilizarea soluției rezultate pentru gargara sau instilații nazale de mai multe ori pe zi.

Suc de lămâie:

Lămâia este un ingredient minunat pentru a reduce flegma și mucusul. Proprietățile antibacteriene și conținutul ridicat de vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar și combaterea infecțiilor. Se recomandă adăugarea a două lingurițe de suc de lămâie și o lingură de miere într-o cană cu apă caldă. Această băutură se consumă de trei ori pe zi pentru a reduce producția de flegmă. De asemenea, o felie de lămâie presărată cu sare și piper poate fi suptă de 2-3 ori pe zi pentru a ajuta la eliminarea flegmei acumulate în gât.

Ghimbir:

Ghimbirul este un descongestionant natural care ajută la reducerea flegmei și la ameliorarea infecțiilor de gât și a tractului respirator. Proprietățile sale expectorante, antivirale și antibacteriene pot ajuta la reducerea congestiei și la tratarea infecțiilor. Se recomandă adăugarea unei lingurițe de ghimbir proaspăt ras într-o cană cu apă clocotită și lăsarea la infuzat câteva minute. Se adaugă apoi două lingurițe de miere și se bea câte o cană de ceai de ghimbir de mai multe ori pe zi.

Turmeric:

Turmericul are proprietăți antiseptice și poate ucide bacteriile care provoacă producția excesivă de mucus. Totodată, turmericul ajută la întărirea sistemului imunitar. Se recomandă consumul unei lingurițe de turmeric într-un pahar cu lapte fierbinte dimineața și seara, sau înghițirea unei jumătăți de linguriță de turmeric cu un pahar de apă de 2-3 ori pe zi. De asemenea, o soluție preparată dintr-o lingură de turmeric, un praf de sare și un pahar cu apă fierbinte poate fi folosită pentru gargară de mai multe ori pe zi.

Piper Cayenne:

Piperul Cayenne ajută la eliminarea flegmei din nas și gât și are proprietăți încălzitoare și stimulatoare. Se recomandă amestecarea un sfert de linguriță de piper Cayenne cu un sfert de linguriță de ghimbir ras, o lingură de miere, o lingură de oțet de mere și două linguri de apă. Această băutură se bea de 2-3 ori pe zi pentru a elibera căile respiratorii și a calma gâtul iritat.

În concluzie, în cazul prezenței flegmei, se pot utiliza cu succes tratamente naturiste pentru a reduce simptomele și a ușura respirația. Este important să se consulte un medic înainte de începerea oricărui tratament și să se acorde atenție simptomelor persistent sau severe. Cu ajutorul acestor remedii naturale, flegma poate fi eliminată, iar căile respiratorii pot fi curățate, asigurând astfel un bun confort respirator.

Sfatul zilei de 7 noiembrie 2023.

Astrologii recomandă zodiilor să acționeze cât mai rapid astăzi. Conjuncția planetelor arată că leii și racii ar fi bine să se folosească de moment, iar fecioarele nu trebuie să încerce să placă.

Află ce îți recomandă astrele în această zi.

BERBEC

Berbecii trebuie să fie mai atenți cu propriile cuvinte, deoarece supărarea trece, însă încrederea nu se mai câștigă înapoi.

Din acest motiv, nu vă grăbiți să faceți o concluzie sau să tratați negativ o persoană, fără să merite. În această zi, nu cunoașteți toate detaliile.

TAUR

Viața este prea scurtă ca să amânați ceva din cauza lipsei de timp, bani sau tot felul de motive. Astrologii spun că mai târziu poate să însemne prea târziu și altădată să însemne niciodată.

Taurii trebuie să înțeleagă că lucrurile importante sau care le poate influența viitorul, nu trebuie amânate.

GEMENI

Gemenii ar fi bine să nu se teamă de cei care sunt departe sau pe cei care nu-i cunosc, dar de oamenii care sunt chiar lângă ei.

Astrele reamintesc că oaia se teme toată viața de lup și până la urmă ciobanul o mănâncă. Uneori oamenii pe care îi credem apropiați pot fi mai periculoși decât dușmani.

RAC

Racii ar fi bine să se folosească de moment, mai ales dacă este vorba de bani sau de a evolua în carieră. Nu pierdeți ocazia, deoarece norocul nu o să vă însoțească non-stop.

De asemenea, propunerile cele mai bune vin de la persoanele născute în zodia berbec și fecioară.

LEU

În această zi, leii ar fi bine să se folosească de moment, în special dacă este vorba de cariera lor sau situația financiară.

Dacă unii oameni vă propun ajutorul lor, înseamnă că trebuie să-l acceptați, dar nici să abuzați. Trebuie să simțiți o limită.

FECIOARĂ

Fecioarele nu trebuie să încerce să placă la toată lumea, fiindcă riscă să-și piardă propria personalitate.

Este o zi în care ar fi bine să își scoată în evidență caracterul și să își păstreze coloana vertebrală, chiar și în situații extrem de dificile.

BALANȚĂ

Balanțele trebuie să își știe locul, deoarece niciodată nu vei fi lup, dacă îți petreci timpul cu javrele.

Selectați-vă oamenii care vă înconjoară în ultima perioadă, pentru că ei pot să vă ducă la ceva bun și frumos, dar pot și să vă tragă cu ei la fund.

SCORPION

Scorpionii nu trebuie să încerce să cumpere sau să cucerească oamenii din jur cu bani și cu puterea lor financiară.

Astrologii menționează că cele mai ieftine lucruri pe care banii le pot cumpăra sun chiar oamenii. Nu aveți nevoie de persoane false în jurul vostru.

SĂGETĂTOR

Săgetătorii ar fi bine să nu tragă de cine, dacă nu vrea. Unii oameni sunt capabili să învețe doar pe propriile greșeli și este inutil să-i sfătuiești cu ceva sau să-i îndrumi.

Nu vă pierdeți energia, timpul și efortul vostru pentru oamenii care nu vor aprecia asta niciodată.

CAPRICORN

Capricornii ar fi bine să cunoască mai bine o persoană și să își pună niște semne de întrebare.

Astrele menționează că dacă vrei să cunoști adevăratul caracter a unui om, este suficient să-i acorzi încredere și mai apoi să vedeți ce face cu ea.

VĂRSĂTOR

În această zi, vărsătorii trebuie să țină cont de următoarea frază: ”Dacă porți haine ieftine nu înseamnă că ești sărac.

Înseamnă că ai o familie de întreținut, nu o societate de impresionat.” Nu fugiți după lucruri care până la urmă nu au nicio valoare.

PEȘTI

Peștii nu trebuie să uite că mintea îngustă vine la pachet cu gura mare și limba ascuțită. Prin urmare, nu trebuie să se supere pe oamenii care știu doar să vorbească urât.

Nu sunt suficient de deștepți ca să se oprească sau ca să-și dea seama că ceva nu este bine.


Publicat

în

de către

Etichete: