Trucul care va face ca varza murată din butoi să rămână proaspătă şi gustoasă până la vară. Ce trebuie să faci la final de februarie

Trucul care va face ca varza murată din butoi să rămână proaspătă şi gustoasă până la vară. Varza murată și alte alimente fermentate reprezintă o categorie aparte de alimente vii, distincte de alte produse alimentare.

Una dintre cele mai frecvente întrebări în această categorie se referă la păstrarea lor, cu un accent deosebit pe modalitățile de păstrare a varzei murate după ce procesul de fermentație a fost finalizat, scrie playtech.ro.

În perioadele cu temperaturi ridicate, procesul de fermentare poate fi accelerat, ceea ce duce la înmuierea și degradarea varzei. După scoaterea varzei din butoi, există două modalități eficiente de păstrare: tăierea și depozitarea în borcane etanșe în frigider sau desfacerea frunzelor și punerea acestora în pungi cu fermoar în congelator.

Congelarea este o opțiune excelentă pentru conservarea varzei murate pe termen lung. Varza murată congelată își păstrează calitățile timp îndelungat, menținându-și gustul autentic pentru 12 până la 24 de luni sau chiar mai mult, cu condiția să fie depozitată corespunzător.

Beneficiile consumului de varză murată pentru organism

Varza murată este nu doar delicioasă, ci și sănătoasă, fiind o sursă bogată de nutrienți și substanțe benefice pentru organism.

Consumul regulat al acestui aliment poate aduce numeroase beneficii sănătății, susținând sistemul imunitar, digestia și oferind o serie de nutrienți esențiali.

Varza murată este bogată în vitamina C, un antioxidant puternic care consolidează sistemul imunitar și previne infecțiile. De asemenea, conține fibre, care stimulează digestia și mențin sănătatea intestinelor.

Această variantă fermentată de varză conține, de asemenea, bacterii benefice pentru sistemul digestiv, cunoscute sub numele de probiotice.

Aceste bacterii contribuie la echilibrarea florei intestinale și pot îmbunătăți absorbția nutrienților, precum și funcționarea sistemului imunitar.

Varza murată este o alegere excelentă și pentru cei care își doresc să controleze greutatea, având un conținut scăzut de calorii și fiind bogată în fibre, care conferă senzația de sațietate.

Pe lângă aceste beneficii, varza murată furnizează și alte nutrienți esențiali, precum vitaminele A, K și din complexul B, precum și minerale cum ar fi calciul, fierul și magneziul, contribuind la menținerea unei sănătăți optime.

Așadar, nu arunca varza murată din butoi la final de februarie! Cu puțină grijă și folosind aceste sfaturi simple, te poți bucura de gustul și beneficiile ei până la vară și chiar mai departe.


Publicat

în

de către

Etichete: