Trupul lui Aleksei Navalnîi a fost predat mamei sale

Trupul lui Aleksei Navalnîi a fost predat mamei sale, a transmis sâmbătă un purtător de cuvânt al familiei lui Navalnîi.

Corpul fostului lider al opoziției ruse Aleksei Navalnîi a fost predat mamei sale, la mai bine de o săptămână după ce acesta a murit într-o colonie penitenciară din Arctica, transmite The Moscow Times.

Anunțul a fost făcut sâmbătă de purtătorul de cuvânt al familiei lui Aleksei Navalnîi.

„Trupul lui Alexei a fost dat mamei lui. Mulțumim tuturor celor care au cerut acest lucru împreună cu noi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Navalnîi, Kira Yarmysh, pe rețeaua X/fosta Twitter.

În ultima săptămână, autoritățile ruse au refuzat să-i acorde Liudmilei Navalnaya custodia cadavrului fiului ei, după ce aceasta a călătorit în orașul Salekhard din regiunea Yamalo-Nenets, cea mai apropiată așezare de colonia penitenciară unde a murit Navalnîi.

Ultimatum pentru mama lui Aleksei Navalnîi

Vineri, echipa de investigații a lui Alexey Navalny a raportat că anchetatorii de stat rusi au sunat-o pe mama lui Navalnîi și i-au dat un ultimatum: dacă nu ar fi de acord în trei ore să-i lase să-l îngroape în secret, fără ceremonie publică, fiul ei va fi înmormântat la colonia penală unde a murit.


Publicat

în

de către

Etichete: