Un australian a fost mort timp de 90 de minute și readus la viață de medici. Cum a descris acesta viața de dincolo

Alistair Blake a fost în moarte clinică timp de 90 de minute. Înainte de a fi readus la viață, acesta a povestit ce se întâmplă dincolo.

Alistair Blake are 61 de ani. Acesta a intrat în stop cardiac în ianuarie 2019, în timp ce dormea lângă soția sa, Melinda.
Soția sa a început imediat manevrele de resuscitare și a chemat, între timp, salvarea.

Paramedicii sosiți la fața locului l-au resuscitat și ei pe Alistair. De asemenea, i-au administrat și șocuri electrice cu ajutorul unui defibrilator, însă bărbatul nu dădea niciun semn că și-ar reveni.

Australianul a avut puls după 90 de minute

După 90 de minute de eforturi ale salvatorilor, bărbatul a început să aibă din nou puls.

„Din punct de vedere tehnic, am fost mort timp de 90 de minute. Îmi amintesc că m-am culcat sâmbătă seara, iar următorul lucru pe care mi-l amintesc a fost că m-am trezit joi dimineață în timp ce mă mutau de la Terapie Intensivă la Chirurgie Cardiovasculară. Creierul meu pur și simplu a blocat ceea ce s-a întâmplat între aceste două momente”, povestește acum Blake.

Bărbatul a fost întrebat de multe ori cum este ,,dincolo”

Încă din acel moment, bărbatul a fost întrebat de nenumărate ori ce a văzut „dincolo” în timpul celor 90 de minute în care a fost în stop cardio-respirator.

„Mulți oameni mă întreabă dacă am văzut ceva. Nu, nu am văzut nimic. Fără lumini puternice, nimic de genul acesta. Nu știu ce este acolo, dar nu mă deranjează asta, atât timp cât sunt în formă și sunt sănătos”, spune el.

„Acum am o abordare total diferită a vieții. Mi-am redus numărul de ore de lucru și încerc să stau mai mult cu familia și prietenii. Obișnuințele mele alimentare s-au schimbat. Mănânc mai sănătos și fac mai multă mișcare”, a declarat Blake.


Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns