Un ciclon polar lovește România! Fenomenul va afecta drastic întreaga țară, până de Crăciun

Un ciclon polar, care a pătruns, deja, pe teritoriul țării noastre, va aduce vreme foarte rece, care se va resimți, mai ales, spre finalul acestei săptămâni.

Efectele ciclonului polar vor consta în fluctuații foarte mari ale temperaturii, care va cunoaște schimbări bruște în intervale foarte scurte. Dacă începutul acestei săptămâni a fost unul însorit, finalul ei va aduce vreme foarte rece.

Cum va fi afectată România de ciclonul polar

În această săptămână, vremea se va menține caldă până miercuri. De atunci, însă, un ciclon polar va schimba, radical, temperaturile la nivelul întregii țări, acestea urmând să scadă în mod considerabil.

„Deocamdată ne așteptăm la trei zile cu vreme în general frumoasă și temperaturi în creștere, cele mai ridicate temperaturi în această situație de pătrundere de aer cald în sezonul de iarnă. 

Cele mai ridicate temperaturi sunt de așteptat în zonele de deal, în special din partea de sud a țării, deci în nordul Olteniei și al Munteniei, dar temperaturi ridicate peste normal vor fi în toată țara și puține precipitații aproape deloc”,  anunță directorul ANM, Florinela Georgescu, conform RomâniaTV.

Începând cu ziua de joi, vremea se va răci semnificativ, iar în unele regiuni vor apărea, chiar, precipitații sub formă de ninsoare.

„De miercuri, însă, așteptăm o schimbare în aspectul vremii. De joi, treptat se mai răcește, apar și precipitațiile în partea de vest, de nord și de centru, ninsori în zona de munte, lapoviță, ploaie în zona joasă”,  mai transmite ANM.

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

În weekend, temperaturile vor crește din nou, ajungând să fie similare cu valorile înregistrate în aceste zile.

Însă, luni, în ziua de Crăciun, valul de aer rece ne-ar putea lovi, din nou, vremea răcindu-se drastic, mai ales în nordul României.

„Spre sfârșitul săptămânii, în weekend, este posibilă o nouă încălzire a vremii. Materialele pe care le avem acum arată o încălzire similară cu ce avem astăzi și mâine pentru ziua de duminică, adică posibil din nou temperaturi spre 13-14 grade.

Ziua de Crăciun s-ar putea să vină din nou cu un proces de răcire a vremii, dar care să nu se manifeste chiar în toată țara, mai degrabă în jumătatea de nord a teritoriului”, estimează ANM.

În perioada dintre Crăciun și Anul Nou se anunță, iar, debutul unei vremi călduroase, cu temperaturi de primăvară, care se vor menține până la mijlocul lunii ianuarie.

„Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile extracarpatice”, mai transmit meteorologii.


Publicat

în

de către

Etichete: