Un copil de 9 ani a locuit singur doi ani, după ce mama l-a abandonat și s-a mutat cu iubitul ei. Cum a supraviețuit

Un copil în vârstă de 9 ani a fost forțat să locuiască singur într-un apartament rece timp de doi ani, după ce mama lui s-a mutat cu iubitul ei la 5 kilometri distanță. Băiatul din Nersac, Franța, a stat singur într-o unitate de locuințe pentru persoane cu venituri mici, după ce a fost abandonat de propria mamă.

Femeia a plecat să locuiască cu iubitul ei într-un oraș din apropiere, uitând practic de fiul ei care a fost nevoit să se descurce singur.

Copil de 9 ani, nevoit să locuiască singur într-un apartament rece

Între anii 2020 și 2022, băiatul, al cărui nume nu a fost făcut public, a supraviețuit în principal cu dulciuri, conserve și mâncare oferită de vecini. Totul , în timp ce femeia care i-a dat viață locuia confortabil cu partenerul ei, la cinci kilometri distanță, în Sireuil.

Femeia venea în vizită la copil o dată pe lună pentru a-i aduce ceva de mâncare, însă niciodată nu stătea prea mult și nici nu l-a luat cu ea. Din cauza acestor vizite, vecinilor le-a luat mult timp până să realizeze că băiatul locuiește singur. În cele din urmă, ei au sunat la poliție.

Când oamenii legii au intrat în apartamentul copilului, aceștia au găsit frigiderul gol, un coș de gunoi plin cu ambalaje de prăjituri și cutii de mâncare goale, însă nicio urmă de adult: fără haine, fără încălțăminte, fără o periuță de dinți.

După ce au stat de vorbă cu copilul, aceștia au confirmat că locuia singur de doi ani și că mama lui venea rar în vizită.

Mama copilului a negat acuzațiile Alexandra, mama băiatului, a fost găsită în casa iubitului ei, unde vecinii nici nu știau că are un fiu.

Cu toate acestea, ea a negat categoric că și-a abandonat copilul, susținând chiar că acesta locuia cu ea. Întrebată de judecător de ce chiar fiul ei a acuzat-o că l-a abandonat timp de doi ani, femeia a putut spune doar: „Nu știu de ce zice asta”.

Mai mult, femeia i-a acuzat pe vecinii care au confirmat povestea fiului ei că sunt „oameni problematici” și insistă că l-a dus pe copil zilnic la școală, deși datele de urmărire din telefonul ei arată contrariul. „Întotdeauna mi-am uitat telefonul acasă”, a susținut ea, citată de odditycentral.

Femeia în vârstă de 39 de ani a explicat că oamenii au văzut-o plecând singură din apartamentul fiului ei de fiecare dată când îl vizita pentru că îl urca într-un autobuz spre Sireuil, în timp ce ea mergea acasă cu un scuter.

Expliațiile ei au fost greu de crezut pentru autoritățile și judecătorul care a prezidat cazul.

Copilul a rupt legătura cu mama lui De când băiatul a fost trecut sub plasament, anul trecut, Alexandra a fost în vizită de două ori. Acum, el a decis să rupă orice legătură cu ea.

Recent, un judecător a emis o pedeapsă de 18 luni de închisoare cu suspendare pentru neglijarea fiului ei. Însă, aceasta va trebui să poarte doar o brățară electronică la gleznă timp de șase luni. Cât despre băiat, un educator l-a descris ca fiind „foarte matur, foarte rezistent și autonom, poate prea mult”.

Având în vedere greutățile pe care a trebuit să le îndure – a suportat ierni fără căldură, a trebuit să se acopere cu mai multe pilote noaptea și să fie nevoit să se scalde cu apă rece sau să trăiască în întuneric total, pentru că de cele mai multe ori nu avea încălzire sau electricitate, este ușor de înțeles de ce s-a maturizat atât de repede.

În pofida situației sale triste, băiatul a mers zilnic la școală și s-a descurcat atât de bine la ore încât profesorii lui nu au bănuit nimic.


Publicat

în

de către

Etichete: