Un medic a murit, după ce a primit ambele doze de vaccin împotriva noului coronavirus. Bărbatul era infectat

Un medic s-a stins din viață, după ce a primit ambele doze de vaccin împotriva noului coronavirus. Detaliul care l-a condus spre moarte, însă, nu era cunoscut decât abia în momentul autopsiei: bărbatul era infectat cu virusul din China.

Medicul Barton Williams din Statele Unite ale Americii și-a găsit sfârșitul, după ce i-au fost administrate ambele doze de vaccin împotriva noului coronavirus. Însă, ceea ce nu se știa până în acel moment era faptul că bărbatul era infectat cu virusul din China. În corpul medicului s-au găsit anticorpii legați de contaminarea cu noul coronavirus și nu cei produși de vaccin, arată Mediafax.

Bărbatul a murit în urma unor complicații din cauza coronavirudului, după ce i-au fost administrate ambele doze. El nu știa dinainte că este infectat cu virusul mortal. Medicul în vârstă de 36 de ani era chirurg ortoped la un spital din America. Testul PCR pe care și-l făcuse era negativ. După trei săptămâni de la doza de rapel s-a internat şi la trei zile de la internare, a murit.

Noua tulpină de coronavirus are mutaţii majore

Noua tulpină de coronavirus, care a fost descoperită în Marea Britanie, stârnește îngrijorare în rândul oamenilor de ștință, întrucât aceasta a suferit mai multe mutații și se răspândește mai rapid. Potrivit oamenilor de știință care analizează genetica virusului, mutațiile includ proteina ”țepușă” pe care coronavirusul SARS-CoV-2 o folosește pentru a infecta celulele umane. Deocamdată, însă, nu este clar încă dacă acestea îl fac mai infecțios.