Valabilitatea cardurilor de energie va expira în 2024: românii trebuie să le folosească înainte de 31 martie

Începând cu data de 31 martie 2024, cardurile de energie vor expira, avertizează Poșta Română. Aceste carduri reprezintă o modalitate comodă și eficientă de plată a facturilor pentru încălzire, acoperind diverse surse de energie precum electricitatea, gazele naturale, lemnul de foc sau cărbunele. Cu toate acestea, beneficiarii trebuie să țină cont că sumele necheltuite până la data de expirare se vor pierde.

Potrivit informațiilor furnizate de Poșta Română, cardurile de energie pot fi utilizate pentru a plăti facturile curente sau restante, exclusiv pentru consumul de energie al beneficiarului la domiciliu. Un card poate fi folosit pentru a efectua plăți către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei disponibile. Există trei modalități prin care cetățenii pot plăti facturile cu ajutorul cardului de energie: la subunitățile Poștei Române, la domiciliu prin intermediul poștașului sau online, pe site-ul instituției.

Este important de menționat că sumele necheltuite până la data de expirare a cardului se vor pierde, motiv pentru care utilizatorii sunt sfătuiți să-și utilizeze banii înainte de această dată limită. Suma disponibilă pe card poate fi folosită pentru a achita facturile la gaze naturale și energie electrică, asigurându-se astfel că banii nu sunt pierduți.

În cazul în care utilizatorii au achiziționat lemn de foc cu cardul de energie și nu au reușit să-l consume înainte de data expirării, există însă posibilitatea de a retrage banii în numerar, în anumite condiții. Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene a inițiat un proiect de ordonanță care prevede posibilitatea rambursării sumelor rămase pe cardurile de energie folosite pentru achiziționarea de lemne de foc. Această măsură vine în întâmpinarea utilizatorilor care nu doresc să piardă banii necheltuiți și oferă o soluție pentru a recupera acești bani.

Astfel, beneficiarii cardurilor de energie sunt îndemnați să-și utilizeze sumele disponibile înainte de data limită, pentru a evita pierderea acestora. Plata facturilor la gaze naturale și energie electrică, precum și achiziționarea de lemne de foc, reprezintă modalități prin care utilizatorii pot folosi banii rămași pe card. În cazul în care nu se utilizează întreaga sumă până la data de expirare, există posibilitatea de a solicita rambursarea banilor necheltuiți în numerar, în anumite condiții.

Cardurile de energie au reprezentat o soluție eficientă și comodă de plată a facturilor pentru încălzire, oferind utilizatorilor posibilitatea de a acoperi diverse surse de energie. Cu toate acestea, utilizatorii trebuie să fie conștienți de data limită de expirare a cardurilor și să-și utilizeze sumele disponibile înainte de această dată, pentru a evita pierderile financiare. Recomandarea este ca utilizatorii să verifice periodic soldul cardului și să plătească facturile în timp util, asigurându-se astfel că banii sunt utilizați în mod eficient și că beneficiile cardului de energie sunt maximizate.


Publicat

în

de către

Etichete: