Vești bune pentru români înainte de Crăciun. Ce trebuie să faci pentru a primi suma de 100 de lei

Autoritățile au anunțat faptul că anumiți români vor primi câte 100 de lei înainte de sărbători. Cererile se depun până pe 8 decembrie.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, autoritățile au anunțat reintroducerea unui program de sprijin financiar destinat celor aflați în nevoie.

Pentru a beneficia de acești bani, este necesar să îndeplinești anumite condiții specifice.

Unii români vor beneficia de 100 de lei înainte de Crăciun

Primăria Orașului Năvodari, prin Direcția de Asistență Socială, a comunicat că începând din 23 octombrie 2023 va iniția distribuirea tichetelor sociale în cadrul programului dedicat Sărbătorii Crăciunului 2023.

De aceste tichete vor beneficia următoarele categorii de persoane:

Persoanele care beneficiază de venit minim garantat în conformitate cu prevederile Legii nr. 416/2001

Beneficiari de alocație de susținere a familiei conform Legii nr. 277/2010

Persoane încadrate în gradul de handicap accentuat sau grav

Pensionari ale căror venituri, nete, sunt mai mici sau egale cu suma de 1.450 lei/lună
Persoane cu vârsta peste 60 ani, fără venituri

Ce trebuie să faci pentru a beneficia de această sumă

Primăria Năvodari va accepta solicitări în intervalul 23 octombrie 2023 – 08 decembrie 2023, iar locul de depunere a acestora va fi la Cantina de Ajutor Social. Orarul de primire a cererilor este următorul: luni, marți, miercuri și vineri între orele 08:30 – 12:00, iar joi între orele 13:00 – 17:00.

Cei interesați sunt rugați să se prezinte cu o copie și originalul actului de identitate; pensionarii sunt solicitați să aducă o copie a cuponului de pensie, iar persoanele cu handicap să prezinte o copie a certificatului de încadrare în gradul de handicap.

Tichetele sociale vor fi distribuite în intervalul 11 – 19 decembrie 2023 prin intermediul serviciilor poștale. Fiecare persoană sau familie poate beneficia de tichete sociale pentru o singură categorie de persoane defavorizate în momentul distribuirii, chiar dacă se încadrează în mai multe categorii eligibile.

Persoanele cu handicap grav sau accentuat, care se încadrează și în alte categorii de beneficiari, vor primi tichetele sociale corespunzătoare categoriei persoanelor cu handicap. În procesul de evaluare, vor fi luate în considerare nu doar pensiile solicitanților, ci și alte surse de venit, cum ar fi salarii, chirii.

„În urma negocierilor purtate anterior de ministrul Boloș, aceste programe vor continua și în exercițiul financiar viitor, inclusiv din 2024 înainte”, a transmis Marcel Ciolacu.


Publicat

în

de către

Etichete: